Boşanmak isteyen eşini felçli bırakan eş: Mağdurum, tahliyemi talep ederim

İstanbul Gaziosmanpaşa'da 1,5 yıl önce boşanma davası açan eşi Handan Aşkın ve ağabeyi Sedat Sevin'i kurşunlayarak eşinin felç kalmasına neden olduğu için tutuklu yargılanan Emre Aşkın, "Mağdurum, tahliyemi talep ederim" dedi. Mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebini reddetti. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci celsesi görülen duruşmaya, tutuklu sanık Emra Aşkın getirildi. Şikayetçi Handan Aşkın'ı duruşmada avukatı Gül Erdoğmuş temsil etti. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili de duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Handan Temel, "Olay günü temizliğe gidiyordum. Bir münakaşa oldu. Handan ve Emre tartışıyorlardı. Emre silahını ateşleyince dondum kaldım. Rastgele ateşledi. Handan, 'O çocuk senden değil' diye bağırıyordu. Emre, 'Çocuklarımız var, barışalım'diyordu" şeklinde konuştu. Sanık Emre Aşkın ise, "Böyle bir olay olduğundan üzgünüm. Mağdurum, tahliyemi talep ederim" dedi.

Tutukluluk halinin devamına...
Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu'na yazı yazılarak müştekinin yaralanmasının öldürücü mahiyette olup olmadığı konusunda rapor düzenlenmesini istedi. Heyet, sanık hakkında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ayakta tedavi ünitesinde dosyası bulunduğunu, sanığın yeniden hastaneye sevk edilerek suçun anlam ve sonuçlarını algılayıp algılamadığı konusunda heyet raporu aldırılmasını da karara bağladı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.