Bosphoroots ft. Afel’den yeni single: Başka Sokak

2015 Ocak ayında İstanbul'da kurulan Bosphoroots, iki yıl aradan sonra hip-hop & reggae sanatçısı Afel ile birlikte yeni bir single yayınladı. Akraba müzik türleri olan ve dünyada son yıllarda çokça örneğini görmeye başladığımız reggae ve rap’in harmanlandığı Bosphoroots'un yeni single’ı Başka Sokak'a 30 Kasım 2018 tarihi itibarıyla tüm dijital platformlardan ulaşmak mümkün.

İstanbul'da roots reggae temelinde kurulan Bosphoroots; müziğinde dub, reggae fusion, reggae revival türlerine de yer veriyor.

İlk single’ı “This is How I Want”ı 2015 yılında paylaşan Bosphoroots, 2016 yılında ise tematik içerikli ilk kısaçaları "3 Azgın"ı tüm dijital platformlarda yayınladı. 2017 yılının yarısından itibaren performanslarına ara veren ve yıl boyunca yaratmak istedikleri müzik üzerine çalışan grup, bu dönemi yeniden doğuş olarak benimsedi. Bu çalışmalarının meyvelerini aldığını hisseden Bosphoroots, 30 Kasım 2018’de hip-hop & reggae sanatçısı Afel’in de eşlik ettiği "Başka Sokak" isimli yeni single’ını yayınladı.

Bugüne kadar Babylon, IF Performance Hall Beşiktaş, Dorock XL Kadıköy, Nayah, Kargart, EskiYeni’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda mekanda ve Çeşme Reggae Fest, Milyon Reggae Fest, Edirne Müzik Festivali gibi festivallerde performans sergileyen grup konserlerine aralıksız devam ediyor. Ayrıca Bosphoroots, 2019’un ilk yarısında paylaşmaya hazırlandığı ilk uzunçalar albümünün çalışmalarını sürdürüyor.

Başka Sokak parçasına trompette Sattas’tan tanıdığımız Mert Fehmi Alatan ve trombonda Burak Dursun eşlik ederken parçanın mix & mastering’leri ise Aras Tüysüz a.k.a. Arastaman tarafından yapıldı.