Bostancı'da esnafın düşman ilan ettiği kedi ortadan kayboldu

Bostancı’da yaşadığı sokakta bazı esnaflar tarafından istenmeyen kedi ortadan kayboldu. Bölgede yaşayan hayvan hakkı savunucuları kedinin bölgedeki bazı esanaflar tarafından yok edildiğini düşünüyor.

Ajanimo'nun haberine göre Bostancı Vükela Caddesi‘nde yaşayan bir kedi son günlerde her zaman olduğu yerde görülmüyordu. Kediyi 1 hafta önce bölgedeki bir tekel bayisinde çalışan kadının tekmelerinden kurtaran Karabaş Derneği Başkanı ve İBB Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Tolga Akyıldız, ortadan kaybolan kedinin peşine düştü. Kedinin bölgede bazı esnaflar tarafından istenmediğini ve can güvenliği olmadığını söyleyen Akyıldız, bu nedenle kediyi sahiplendirmeye çalışıyordu.

Tolga Akyıldız, kedinin ortada olmadığını fark ettikten sonra bölgedeki esnafları tek tek dolaşmaya başladı. Bölgedeki bir sandviç dükkanına kediyi soran Akyıldız, iddiasına göre ilginç bir cevap aldı. Dükkanda çalışan kişi, kediyi dükkanlarının çevresinde çok dolaşmasından dolayı birine sahiplendirdiklerini söyledi. Personel, kedinin kime sahiplendirildiğini soran Akyıldız’a Ataşehir’de kuaförlük yapan bir kadına sahiplendirdiklerini söyledi. Kadının telefon numarasını ya da kedinin gittiği yuvasından bir fotoğraf isteyen Akyıldız’ın bu çabası da maalesef boşa çıktı.

bostanci-da-esnafin-dusman-ilan-ettigi-kedi-ortadan-kayboldu-661188-1.

Kedinin sahiplendirildiğine inanmadığını söyleyen Akyıldız, kedinin akıbeti belli olana kadar bölgedeki hayvan hakkı savunuclarının bahsi geçen sandviç dükkanını boykot ettiğini belirtti.

Bu arada bahse konu olan sandviç dükkanı da kayıp kediyi aramaya başladı. Kediyi bulanlara dükkanlarında kullanılmak üzere 500 TL’lik hediye çeki vereceklerini açıklayan firma, kedinin kaybıyla bir ilgilerinin olmadığını söyledi.