Edirne’nin Keşan ilçesinde yapılması planlanan Saros FSRU Gemi Liman ve Boru Hattı projesine karşın yurttaşların tepkisi devam ederken şirket, boru sevkiyatı yapmaya başladı.

BOTAŞ hukuki süreci görmezden geliyor

Yaren ÇOLAK

Edirne’nin Keşan İlçesindeki Saros Körfezi’ne BOTAŞ tarafından yapılmak istenen Saros FSRU Gemi Liman ve Boru Hattı projesi için boru sevkiyatı yapılmaya başlandı.

Bölge halkının açtığı dava Edirne İdare Mahkemesi’nde sürerken şirketin çalışmalara devam etmesi tepkiye neden oldu.

ÜÇ AYRI RAPOR HAZIRLANDI

Daha önce projeye ilişkin verilen çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu kararına ilişkin açılan dava kapsamında bölgede incelemeler yapan 3 ayrı bilirkişi heyeti, gemi limanı ve boru hattının Saros Körfezi’nde yatacağı tahribata ilişkin rapor hazırlamıştı.

‘BOTAŞ DUR ARTIK’

Hukuki sürecin devam etmesine rağmen çalışmaların sürmesine Saros Gönüllüleri sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. Saros Gönüllüleri ‘SarosumaDokunma’ ve ‘SarosÇEDİptalEdilsin’ etiketleriyle sosyal medya hesaplarından borular taşınırken çektikleri videoyu paylaştı. Şirkete seslenen yaşam savunucuları, “Halkın sesini duymuyorsun. Bilimi dikkate almıyorsun. Doğayı, güzelliği saymıyorsun. Ormanları kesiyor, arazileri yok ediyorsun. Hukuksuzca başlattığın inşaat ile Saros’u öldürüyorsun. BOTAŞ dur artık” ifadelerini kullandı.

Video: Twitter - @SarosGonulluler