Böyle ‘Deniz Yıldızı’ olmaz

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), AKP’li Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Altınordu ilçesinde deniz dolgusuyla yapmak istediği projesinin iptal edilmesini istedi. ‘Deniz Kızı’ projesine karşı yapılan basın açıklamasına aralarında SOL Parti ile Emek Partisi’nin de olduğu siyasi partilerin temsilcileri ile demokratik kitle örgütleri destek verdi.

Sahilde proje tanıtım tabelasının yanında yapılan basın açıklamasını okuyan ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, şöyle dedi:

“Meclis üyelerinin bilgileri bile yok. Yapılmak istenen proje, yasal olmadığı gibi, kıyılara zarar veren, halkı denizden uzaklaştıran bir özelliği sahip. ‘Denizde havuz’ projesini de gördük sayelerinde. Bu yasal olmayan, kıyıları, denizi şehirden uzaklaştıran proje iptal edilmeli, kıyılara zarar vermekten vazgeçilmeli. Buradan büyükşehir ve ilçe belediyelerine sesleniyoruz. Deniz dolguları, canlı yaşamını da yok etmektedir. Balık yuvaları yok olmakta, Karadeniz’deki balık çeşitliliği yok olmaktadır. Denizimizi ve kıyıları korumak öncelikle sizin göreviniz olmalı ancak tersi oluyor. Bu şehre ihanet edilmesine izin vermeyeceğiz, hesap soracağız.”