Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, “Bu ülkedeki tüm seçimlerin tarihi 16 Nisan’dır. Referandumdan ‘evet’ çıkacağını sanmıyorum ama olur da çıkarsa belediye başkanı koltuğunda oturmanın, milletvekili olmanın bir anlamı olmayacak. Çünkü bu bir rejim değişikliği oylamasıdır.” dedi.

Bozcaada Belediye Başkanı: “Hayır diyorum; darbeci değilim, terörist değilim”

MUSTAFA DERMANLI / BOZCAADA
@mustafadermanli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bozcaada İlçe Başkanlığı, kış mevsimini Çanakkale’de geçiren adalılar için bugün bir kahvaltıda organize etti. Aquahall tesislerinde yapılan ve yaklaşık 200 adalının ilgi gösterdiği kahvaltıya Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ve Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da katıldı. CHP ilçe Başkanlığı da tam kadro kahvaltıdaydı.

Kahvaltı sonrasında bir konuşma yapan Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Bozcaada’ya dair yapılan projelerden bahsettikten sonra referandum süreci hakkındaki görüşlerini paylaştı. Herhangi bir parti ismi ve idareci adı zikretmemeye özen gösteren Yılmaz, referandumun aslında rejim değişikliği oylaması olduğunun altını çizdi.

YILMAZ: “HER ŞEYE RAĞMEN AYRIŞMAYACAĞIZ”

Hakan Can Yılmaz konuşmasında, “Ya parlamenter sistem içerisinde farklılıklara saygı duyacağız ya da nefes alamayacağız. Evet diyen de, hayır diyen de bu ülkenin öz evlatlarıdır. Herkes demokratik hakkını kullanacak. Siyasi hırsını her şeyin üstüne koyanlara rağmen, Türkiye 80 milyon olarak bir bütün olarak kalacak ve ayrışmayacaktır. Bu kahvaltıda her partiye oy veren adalılarımız var. Ben size anayasa maddelerini anlatayım, kararı siz verin” deyip anayasa değişikliğinde adı geçen maddeler üzerindeki düşüncelerini buluşmaya katılanlarla paylaştı.

Referandum sonrası olası bir “evet” sonunda karşılaşacakları durumu futbol üzerinden bir örnekle anlatan Başkan Yılmaz, “Kulüp başkanı, tahkim kurulu, disiplin kurulu, futbol federasyonu tek kişinin elinde olduğunu düşünsenize... Yani Cumhurbaşkanı’nı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nu, Danıştay’ı, Anayasa Mahkemesi’nin aynı kişinin veya o kişinin atadığı insanlardan oluştuğunu düşünün. Bu takım şampiyon olamaz mı? Olur. Ha diyelim olamadı, o zaman o kişi ligleri iptal etme yetkisine sahip. Yani çıkartacağı bir Kanun Hükmünde Kararname ile meclisi veto edebilir. İşte referanduma bir de böyle bakmak gerekir” diyen Yılmaz, “Bugün hiçbir siyasi partinin veya ismin adını anmadım. Bu yetkilerle Hakan Can Yılmaz’ı başkan yapmak istesinler, ona da ‘hayır’ derim” diye ekledi.

YILMAZ: “MUTLAKA SANDIĞA GİDİN”

Hakan Can Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: “Bu 18 maddenin hangisi terörü bitirecek, hangisi işsizliği çözecek, hangisi ekonomiyi düzeltecek? Madem düzelebiliyordu, 15 yıldır koalisyon mu var ülkede! Hayır diyorum; darbeci değilim, FETÖ’cü değilim, vatan haini değilim, terörist değilim. Hayır diyoruz; çünkü ‘Bu vatan toprağın kara bağrında / Sıradağlar gibi duranlarındır’ diyen Orhan Şaik Gökyay’ın, ‘Dörtnala gelip Uzak Asya'dan / Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan / bu memleket, bizim’ diyen Nazım Hikmet’in, ‘Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın / Bu toprak, bir devrin battığı yerdir. / Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın / Bir vatan kalbinin attığı yerdir’ diyen Necmettin Halil Onan’ın, ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım, / Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım’ diyen Mehmet Akif Ersoy’un torunlarıyız biz. Çağdaş, aydın ve onurlu ülkenin sahiplenicileri olarak Bozcaada’da 2 bin 500, Türkiye’de 80 milyon kişi Atatürk’ün ilkelerinin yılmaz savunucularıyız. Bu bir parti seçimi değil. Ben anlattım siz dinlediniz. Artık karar sizin. Ne yapıyorsanız yapın ama mutlaka sandığa gidin. Aydınlıklı günler 17 Nisan’da hayırla, halkla başlasın” diyerek sözlerini sona erdirdi.

Kahvaltı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle kahvaltıya katılan kadınlara karanfil hediye edilmesiyle sona erdi.

bozcaada-belediye-baskani-hayir-diyorum-darbeci-degilim-terorist-degilim-254510-1.bozcaada-belediye-baskani-hayir-diyorum-darbeci-degilim-terorist-degilim-254511-1.bozcaada-belediye-baskani-hayir-diyorum-darbeci-degilim-terorist-degilim-254512-1.bozcaada-belediye-baskani-hayir-diyorum-darbeci-degilim-terorist-degilim-254513-1.