Bozcaada’da da talan kılıfına uyduruldu. Habbele Koyu’ndaki katliam, ‘binaların denize kaydığı’ gerekçe gösterilerek ranta teslim edildi. Bozcaada Forum Katılımcıları ise yaptıkları açıklamayla sessiz kalmayacaklarını bir kez daha vurguladı.

Bozcaada’da ranta kılıf uyduruldu

HABER MERKEZİ

Çanakkale’nin Bozcaada İlçesi’nde bulunan Habbele koyunda, yaklaşık dört yıldır devam talana karşı Bozcaada Forum Katılımcıları yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Adanın eşsiz olarak nitelendirilen Habbale Koyu’nda şirketin izni olmadan iş makinalarıyla doğayı katlettiğinin altını çizen katılımcılar, yerel yönetimi göreve çağardı. Süreç boyunca yerel yönetimin sessiz kaldığını belirten katılımcılar tarafından yapılan açıklamada, “Şirket tarafından yapılan talanın ‘binaların denize kaydığı’ gerekçe gösterilerek kılıfına uyduruldu” dendi.

EKOSİSTEMDE GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN TAHRİBAT

bozcaada-da-ranta-kilif-uyduruldu-888292-1.

Kararın emsal kabul edilerek adanın çeşitli noktalarında talanın önünün açılacağından endişe edildiği vurgulanan açıklamada, “İşletmenin denize kaydığı gerekçesiyle yapılan "gabion duvar" bölge ekosisteminde geri dönüşü olmayan tahribata yol açtı. Forum katılımcıları olarak, yapılan bu projenin emsal teşkil ederek aynı koyda ve adanın farklı bölgelerinde yeni tahribatlara yol açacağı ve günü birlik turizm tesisi söylemi altında hızla "özel beach club"lara zemin hazırlayacağı endişesi taşıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Katılımcılar yaptıkları açıklamayla talana sessiz kalmayacaklarını bir kez daha vurguladı.