12-16 Ekim tarihleri arasında Bozcaada’da düzenlenecek Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) bu sene 9’uncu yılına giriyor. Covid-19 salgınından dolayı son iki sene online olarak izleyicisiyle buluşan festival, bu sene tıpkı önceki senelerdeki gibi ziyaretçilerini yine Bozcaada’ya davet ediyor. Filmler her sene olduğu gibi ücretsiz olarak izlenebilecek.

Bozcaada’nın ekolojik belgesel festivali BIFED'e 101 ülkeden başvuru

Haber Merkezi

Bu yıl dokuzuncusu gerçekleşecek olan Bozcaada Ekolojik Belgesel Film Festivali (BIFED) 12-16 Ekim tarihleri arasında Bozcaada’da gerçekleştirilecek. Covid-19 salgınından dolayı son iki sene online olarak izleyicisiyle buluşan festival, bu sene tıpkı önceki senelerdeki gibi ziyaretçilerini yine Bozcaada’ya davet ediyor.
Festivale 101 ülkeden binin üzerinde başvuru yapılırken seçilen filmler Fethi Kayaalp Büyük Ödülü için yarışacak.

Başvuran filmler arasında yerel halkların direniş öyküleri, iklim krizi, organik tarımdan Afrika’da kapana sıkışan mültecilere kadar geniş temalar öne çıkıyor.
BIFED tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "BIFED 2022 her yıl olduğu gibi bu yıl da sorunların büyüklüğünü gizlemeden paylaşıp daha güçlü bir dayanışmanın temellerinin atıldığı mecralardan biri olma umudunda. Bu sene tekrar, herkes Bozcaada’ya davetli. Öğrendiğimiz kadarıyla bir kenara çekilmemek ve birlikte öğrenmek için..."

Açıklama şöyle devam etti: “BIFED’in Ana Yarışma ve Gaia Öğrenci kategorisinde yarışacak belgeselleri seçecek jurileri ile bu kategorilerdeki belgeseller çok yakında bifed.org adresinde ve BIFED’in sosyal medya hesaplarından duyurulacak. Ayrıca 12-16 Ekim tarihleri arasında Bozcaada’daki iki salonda ücretsiz olarak belgeselleri izlemek, atölye ve söyleşilere katılmak için Bozcaada’ya yolunuzu düşürmeniz yeterli! Adadaki festival destekçimiz olan konaklama işletmeleri büyük indirimlerle festival izleyicilerini ağırlamaya hazır olacak. Bu işletmelerin listesi de yakında festivalin internet sitesinden duyurulacak.”

Festivalin büyük ödülü Fethi Kayaalp (15.000 TL) ve ikincilik ödülü Madam Melpo (10.000 TL) adına veriliyor. Gaia Öğrenci Ödülü kategorisinin birincisi de 5.000 TL ile ödüllendirilecek.

BU SENEKİ SLOGAN: YEŞİL BARIŞ VE ADALET

BIFED, 2020 yılından beri festivalin ana sloganı olan “Savunanları Savun” temasıyla, çevre haklarını savunurken git gide daha tehlikeli yollardan geçen olan iklim aktivistlerinin sesi olmaya devam edecek. 2021 yılı sloganı olan “Evimiz Yanıyor”un ardından, festivalin bu seneki sloganı ise “Yeşil Barış ve Adalet” olacak.

Ayrıntılı bilgiye www.bifed.org adresinden ulaşılabilir.

bozcaada-nin-ekolojik-belgesel-festivali-bifed-e-101-ulkeden-basvuru-1061959-1.