Google Play Store
App Store
Bozcaada'nın kıyılarını pazarlayanlara karşı Twitter kampanyaya hazırlanıyor: #Bozcaadabizim

Çanakkale'nin doğal güzellikleriyle ünlü Bozcaada'nın bakir koylarının ranta açılmasına getirilen yoğun tepkiler örgütlü bir şekilde sosyal medyaya taşınıyor. Bozcaadalılar tepkilerini yarın saat 20:00 – 22:00 saatleri arasında #bozcaadabizim hashtagiyle twitter üzerinden duyuracak.

Bozcaada'nın Ayazma, Sulubahçe, Habbele, Beylik gibi bakir kalmış koylarını devletten kiralayarak işletmek için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne 17 başvuru yapıldığı açıklanmıştı.

KIYILARIN SAHİBİ HALKTIR

Bozcaadalılar tarafından, "Her şeyi unutabiliriz. Ama Bozcaada’ya kıyanları asla unutmayacağız. Çünkü Bozcaada bizim!" sloganıyla başlatılan çalışmada plajların ve koyların tek sahibinin halk olduğu ve özel şahıslara bir şekilde verilmesinin kabul edilemeyeceği vurgulandı.

ADA BİZİM!  SERMAYENİN DEĞİL, RANTÇILARIN HİÇ DEĞİL!

Bozcaada'nın ancak Bozcaada'yı sahiplenenlerin olacağı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

Nasıl ki bugüne değin gelen yerli ve yabancı turistler o koylarda, plajlarda Bozcaada üzerine güzel hatıralarla adamızdan ayrıldıysa, ada hepimize yeter. Değil mi? Bozcaada bizim. Unutmayın, bizim! Bozcaada’yı sahiplenenlerindir adamız. Sermayenin değil, iktidarın hiç değil, bakirliğini bozup da rant elde etmeye çalışanların hiç mi hiç değil!

Bozcaada'nın koyları ranta teslim: Talan başvuruları başladı

Halkın koyu ‘şahsa’ peşkeş