Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP'nin başörtüsüyle ilgili verdiği kanun teklifinin ardından 'anayasa değişikliği' çağrısının ardından yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında verdiği talimatı aldık. Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz" açıklaması yaptı.

Bozdağ'dan 'başörtüsü' açıklaması: Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP’nin başörtüsü teklifinin ardından yaptığı “Anayasa değiştirelim” çağrısının ardından açıklama yaptı.

Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında verdiği talimatı aldık. Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz" açıklaması yaptı.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz akşam yayınladığı bir video ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) başörtüsü hakkındaki bir kanun teklifi sunacaklarını açıklamıştı. Açıklamanın ardından, Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulamaması Hakkında Kanun Teklifi, Kılıçdaroğlu ve 132 CHP milletvekilinin imzası ile Meclis Başkanlığı'na sunulmuştu.

Bu hamlenin üzerine, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP'nin başörtüsü teklifine ilişkin, "Bugün Türkiye’nin gündeminde başörtüsü diye bir mesele artık kalmamıştır" diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na çağrı yaptı: "Gelin çözümü yasa değil, Anayasa düzeyinde sağlayalım" diyerek çağrıda bulunmuştu.