Adalet Bakanı Bozdağ, hukuk öğrencilerine, “Bir ülkede milletvekilleri veyahut üst düzey, çok nitelikli insanların bu kadar pervasızca yargıya saldırdığı bir yerde yargıya güven istediğimiz yerde olabilir mi" diye sordu. Bozdağ, “Siyasi taraftarlığa göre insanları haklı haksız terazisinde tartmayın” nasihatinde bulundu.

Bozdağ’dan hukuk öğrencilerine nasihat: Siyasi taraftarlığa göre insanları tartmayın
Fotoğraf: İHA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hukuk öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada yargıya dair değerlendirmelerde bulundu. Yargıya yönelik herkesin ‘fikir sahibi’ olduğunu söyleyen Bozdağ, öğrencilere “Siyasi taraftarlığa göre insanları haklı haksız terazisinde tartmayın” dedi.

Adalet Bakanlığı ve Ankara Üniversitesi Rektörlüğü iş birliği ile yürütülen, ‘Hukuk Klinikleri Uygulamalarının 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’ açılış töreninde konuşan Bozdağ, "Mahkemelere saldıranlar, hakimlere, savcılara hakaret edenler adeta birbiriyle yarışan nice nice unvanı, sıfatı çok yüksek insanlar görülüyor. Bir ülkede milletvekilleri veyahut üst düzey, çok nitelikli insanların bu kadar pervasızca yargıya saldırdığı bir yerde yargıya güven istediğimiz yerde olabilir mi" dedi.

"HİÇBİR ŞEY BİLMİYORSANIZ SÜKUT EDİN"

Bozdağ, verilen kararlarda dosyaları bilmeden konuşulmamasını, bilen kişinin bilgisine başvurulması gerektiğini kaydererek, "Bütün Türkiye'ye diyorum ki dosyaları bilmeden konuşmayın, delillere vakıf olmadan değerlendirme yapmayın, lütfen siyasi taraftarlığa göre insanları haklı haksız terazisinde tartmayın. Hiçbir şey bilmiyorsanız orada size düşen şey bilmiş bilmiş konuşmak değil, sükut etmek, bilen birisi varsa onun bilgisine müracaat etmektir. Ama ülkemizde herkes hakim, herkes savcı, herkes avukat, herkes her dosyayı, dosyaya bakan hakim ve savcıdan sanki daha iyi biliyormuş gibi Türk yargısını yargılamaya ve onun hakkında haksız karar vermeye devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

YARGININ ELEŞTİRİLMEMESİNİ İSTEDİ

Bozdağ, "Mahkemelere saldıranlar, hakimlere, savcılara hakaret edenler adeta birbiriyle yarışan nice nice unvanı, sıfatı çok yüksek insanlar görülüyor. Bir ülkede milletvekilleri veyahut üst düzey, çok nitelikli insanların bu kadar pervasızca yargıya saldırdığı bir yerde yargıya güven istediğimiz yerde olabilir mi? Ben o yüzden herkesi yargıya karşı temiz bir dille konuşmaya, hukuka ve hukukun üstünlüğüne saygıyla yaklaşmaya, adaleti ve hakkı ayakta tutma bilinciyle titiz davranmaya bir kez daha davet ediyorum" diye konuştu.

(İHA)