Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Düzce'de meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremde hasar alan Düzce Adliyesi’ne ilişkin açıklama yaptı. Bozdağ, "Binanın ana yapısında herhangi bir sorun olmadığını gördük" dedi.

Bozdağ: Düzce Adliyesi'nin ana yapısında herhangi bir sorun olmadığını gözlerimizle gördük

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde yaşanan depremde hasar alan Düzce Adliyesi'inde incelemelerde bulunduktan sonra açıklamalarda bulundu.

Adliyenin dış cephesinde meydana gelen hasarın içeride olmadığını söyleyen Bozdağ, binanın ana yapısında herhangi bir sorun olmadığını savundu.

Bozdağ, "Allah'a şükürler olsun adliyemizin dış cephesinde olan şey dışında içeride herhangi bir şey yok. Sadece bazı yerlerde dolaplarının yıkıldığını gördük ama binanın yapısında, ana yapısında herhangi bir sorun olmadığını da gözlerimizle gördük" dedi.

"PAZARTESİ SABAH FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRECEK"

AA'nın aktardığına göre Türkiye'nin kentsel dönüşüm ve diğer konut projeleriyle son 20 yıl içerisinde önemli mesafe katettiğini iddia eden Bozdağ, bundan sonra da konut stokunun dönüştürülmesi, deprem mevzuatına uygun altyapı ve üstyapı oluşturulması konusundaki çabaların artarak süreceğini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Adalet Bakanlığından teknik ekiplerin, adliye binasını incelediğini aktaran Bozdağ, "Ön inceleme yaptılar. Bundan sonra da ayrıca bir incelemeyi yapacaklar. Burada eksik ne varsa onları tamamlamak ve onları gidermek bizim vazifemiz. Ön rapora göre çıkan veriler önümüzdeki kısa sürede ne yapacağımızı bize gösteriyor ve onları hızlı bir şekilde tamamlayacağız. İnşallah adliye binamız pazartesi sabah itibarıyla normal faaliyetlerini sürdürecek. Zaten şu anda da faaliyetlerini devam ettiriyor. Ama bazı tamirat, tadilat yapılması gereken yerler var. Arkadaşlarımız hafta sonu da çalışarak, pazartesiye kadar bütün bunları tamam ederek, Düzceli hemşehrilerimizin hizmetine yeniden sunacaklardır" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bozdağ, adliyenin bulunduğu yerde bir adalet kompleksinin oluşturulması konusunu da değerlendirdiklerini dile getirerek, "Adliyemizin yanında bazı yerler var. Bunların tamamı Adalet Bakanlığına aktarılmak suretiyle Düzce iline bir adalet kompleksi kazandıracağız, ek bir adalet binasını da Düzce'mize kazandırmak için çalışmayı başlattık. Bundan sonra hep beraber bu çalışmayı da takip edeceğiz" açıklamasında bulundu.

DEPREMDE HASAR GÖRMÜŞTÜ

Düzce Adliyesi, 1999 yılında yaşanan iki büyük depremde de hasar aldıktan sonra 2008 yılında yeni binasına taşınmıştı.

Dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından açılışı yapılan yeni bina da 23 Kasım’da sabaha karşı yaşanan depremde hasar almıştı.

Adliye binasını yapan Aras İnşaat'ın Mayıs 2012’den bugüne Adalet Bakanlığı’ndan çok sayıda devlet hastanesi ve kamu binası ihalesi aldığı öğrenilmişti.

Şirketin tamamladığı bazı projeler şöyle:

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Bakırköy Kadın Cezaevi, Aksaray 2 bin Kişilik Öğrenci Yurdu, Aksaray 400 Yataklı Devlet Hastanesi, Ankara Etimesgut 250 Yataklı Devlet Hastanesi, Ankara Hakimevi, Ankara Şaşmaz ve Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu, Ankara Sincan Adliye Sarayı, Denizli Adliyesi, Gazi Hastanesi, Erzincan Stadyumu, Gazi Üniversitesi Teknopark, Gümüşhane Hastanesi, Gaziantep Hastanesi, Gaziantep Adliyesi, Hatay Adalet Sarayı, Kahramanmaraş Adliyesi, Tekirdağ Adliyesi, Trabzon Adli Tıp Kurumu…