Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, AKP'liler tarafından paylaşılarak karalama malzemesi olarak kullanılan 'seccade' fotoğrafı üzerinden hedef aldı. Kılıçdaroğlu'nun saygısızlık yaptığını iddia eden Bozdağ, "Biz ne istismar yapıyoruz. Yapılan saygısızlığı kınıyoruz" dedi.

Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı; 'siyasi istismar' yapmadığını iddia etti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'seccade fotoğrafı üzerinden hedef aldı.

Diyarbakır Valiliği'nde basın mensuplarınınk konuya ilişkin sorusunu yanıtlayan Bozdağ, "Ülkenin cumhurbaşkanlığı gibi ülkenin en yüksek makamına aday olmak suretiyle talip olanların bu ülkenin milli, manevi, kültürel ve manevi değerlerini çok iyi bilmesi icap eder. Onlara saygı duyması icap eder. Türk milletinin yüzde 99'u müslümandır" iddiasında bulundu.

Bozdağ, şunları savundu: "Böylesi bir ayda, müslümanların namaz kılarken abdestli olarak üzerine tertemiz bir şekilde kıyama durdukları, secde ettikleri, kendisi de bizzat temiz olması gereken seccadeye ayakkabılarıyla basarak kirletmek sayın Kılıçdaroğlu'na ve yanındakilere yakışmamıştır. Bu, büyük bir saygısızlıktır."

"Bu saygısızlığı gaflet ya da gaf diye geçirmek de mümkün değil" diyen Bozdağ, "Elbette seccade sonuçta halı, kilim veya kumaştan yapılmaktadır. Ama onların hepsinden farkı sadece özel olarak namaz ibadetini yerine getirmek maksadıyla yapılmasıdır. Temiz olması gerekir. O yüzden de ayakkabıyla kimse basamaz" ifadelerini kullandı.

Bozdağ, şu iddiada bulundu: "Bu tür eleştirileri yaptığımızda da efendim siyasi eleştiri yapıyorlar' diyorlar. Biz ne istismar yapıyoruz. Yapılan saygısızlığı kınıyoruz, reddediyoruz."

NE OLMUŞTU?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccade üzerinde durduduğu bir fotoğraf, dün sosyal medyada AKP'liler tarafından paylaşılarak karalama malzemesi olarak kullanıldı.

Seccadeyi göremediği için 'çok üzgün' olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum" ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu'nun şunları söyledi: "Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum."