TSK’nin komuta kademesinin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi sözlerini alkışlamasına ilişkin yaptığı açıklamada, bu eylemin “takdir edilesi bir davranış” olduğunu ileri süren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, “Ordumuzun şerefli ve kahraman komutanları ile askerlerine dil uzatanlar, milletimizin ve ülkemizin düşmanlarını sevindirenlerdir” dedi.

Bozdağ şaşırtmadı: Komutanların Erdoğan’ı alkışlaması takdir edilecek bir davranış
Fotoğraflar: AA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) komuta kademesine yönelik sözlerini değerlendirdi.

Bakan Bozdağ, Twitter'dan yaptığı açıklamada, askeri bir törende ordu komutanlarının, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı alkışlamalarının suçlanacak ve kınanacak bir davranış değil, “takdir edilecek bir davranış” olduğunu ileri sürdü.

“Erdoğan'ı alkışladılar diye ordunun şerefli ve kahraman komutanlarına dil uzatanları kınadığını” belirten Bozdağ, açıklamasında şu değerlendirmede bulundu:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman komutanları ve askerleri, 'Ölürsem şehit, yaşarsam gazi olurum' anlayışı ile milletimizin ve ülkemizin güvenliği ve savunması için havada, karada ve denizde her daim görevinin başındadır. Ordumuzun şerefli ve kahraman komutanları ile askerlerine dil uzatanlar, milletimizin ve ülkemizin düşmanlarını sevindirenlerdir. Ordumuzun şerefli ve kahraman komutanları ile askerlerine dil uzatanlar, dün olduğu gibi bugün de yarın da karşılarında aziz Türk milletini bulacaktır."

NE OLMUŞTU?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta katıldığı bir törende CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, "Amerika'dan İngiltere'ye, oradan Almanya'ya kapı kapı dolaşarak benzin istasyonlarındaki afedersiniz restoranlarda bir şeyler yemeye gayret edenler, yabancı yabancı ekonomi komiserlerinden yardım dileniyor" diyerek hedef almıştı. Erdoğan'ın CHP Lideri'ni hedef alan sözlerini TSK komutanlarının alkışladığı görülmüştü.