CHP'nin başörtüsüyle ilgili verdiği kanun teklifinin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Anayasa değiştirelim" çağrısına "Talimatı aldık" diyerek karşılık veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla, anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifiyle ilgili teknik çalışmalara başlandı. Söz konusu teklifle ilgili çalışma yapılması için Mevzuat Genel Müdürlüğü görevlendirildi. Bozdağ, "Başörtüsü için Anayasa teklifi hazırlığımızı yaptık. Pazartesi gününe kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacağız. Metni kendisi açıklayacak" ifadelerini kullandı.

Bozdağ: Başörtüsü için Anayasa teklifi hazırlığımızı tamamladık

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP’nin başörtüsü teklifinin ardından yaptığı “Anayasa değiştirelim” çağrısına "Talimatı aldık" diyerek karşılık veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla Mevzuat Genel Müdürlüğü, başörtüsü düzenlemesine yönelik anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifiyle ilgili teknik çalışmalara başladı.

Bozdağ, başörtüsü düzenlemesini içeren anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifiyle ilgili çalışma yapılması için Mevzuat Genel Müdürlüğünü görevlendirdi.

Bozdağ'ın talimatı üzerine Mevzuat Genel Müdürlüğü yetkilileri teknik çalışmalara başladı. Anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifinin, çalışmaların ardından Cumhurbaşkanı ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulması, daha sonra da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getirilmesi bekleniyor.

Talimatının ardından açıklamalarda bulunan Bozdağ, "Başörtüsü için Anayasa teklifi hazırlığımızı yaptık. Pazartesi gününe kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacağız. Metni kendisi açıklayacak" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz akşam yayınladığı bir video ile TBMM'ye başörtüsü hakkındaki bir kanun teklifi sunacaklarını açıklamış, ardından Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulamaması Hakkında Kanun Teklifi, Kılıçdaroğlu ve 132 CHP milletvekilinin imzası ile Meclis Başkanlığı'na sunulmuştu.

Bu hamlenin üzerine, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP'nin başörtüsü teklifine ilişkin, "Bugün Türkiye’nin gündeminde başörtüsü diye bir mesele artık kalmamıştır" diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na çağrı yapmış, "Gelin çözümü yasa değil, Anayasa düzeyinde sağlayalım. Ben arkadaşlarıma talimatı bugün burada veriyorum. Adalet Bakanım başta olmak üzere Anayasa Komisyonundaki arkadaşlarım hep birlikte çalışmalarını süratle hazırlayacaklar, önümüze getirecekler" ifadelerini kullanmıştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Erdoğan'ın açıklamalarının ardından "Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında verdiği talimatı aldık. Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz" değerlendirmesinde bulunmuştu.