Aydın Bozdoğan Belediyesi’ne bağlı Bozbel A.Ş’de kadrolu çalışan 88 işçinin işlerine son verildi. İşten çıkarmaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği ve sayının 172’yi bulabileceği ifade ediliyor. Toplam 260 işçiden 172’sinin işten çıkartılmasına gerekçe olarak belediyenin borcu gösterilse de, CHP asıl gerekçenin kadrolaşma olduğu görüşünde. AKP’li başkan Ufuk Altıntaş’ın kendisine destek veren yakınlarını ve partililerini İŞKUR […]

Bozdoğan Belediyesi işçileri endişeli: Yeni başkanın ilk icraatı işçi kıyımı

Aydın Bozdoğan Belediyesi’ne bağlı Bozbel A.Ş’de kadrolu çalışan 88 işçinin işlerine son verildi. İşten çıkarmaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği ve sayının 172’yi bulabileceği ifade ediliyor.

Toplam 260 işçiden 172’sinin işten çıkartılmasına gerekçe olarak belediyenin borcu gösterilse de, CHP asıl gerekçenin kadrolaşma olduğu görüşünde. AKP’li başkan Ufuk Altıntaş’ın kendisine destek veren yakınlarını ve partililerini İŞKUR üzerinden işe almak istediği öne sürülüyor. Belediyede örgütlü Belediye-İş Sendikası yöneticilerinin Bozdoğan ile görüşmeler yürüttüğü ve işten çıkarmaları önlemeye çalıştığı öğrenildi. İşçiler ise önceki gün eylem yaparak işten atmaları protesto etti.

‘MÜFETTİŞLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM’

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, SGK müfettişlerini ve İçişleri Bakanlığı yetkililerini ‘hukuksuzlukları’ tespit etmeleri için göreve davet etti.

Bozdoğan Belediye Başkanı olarak seçilen Ufuk Altıntaş’ın 172 işçinin işine son verme hazırlığında olduğunu öğrendiklerini ve önceki gün 88 işçinin işlerine son verildiğini belirten Çankır, “CHP örgütleri olarak esefle kınıyoruz. Alın teri ile işini yapan her yurttaşımızın her an yanında olacağız” dedi.

Çankır şunları söyledi: “Çalışan, üreten kimsenin ekmeğiyle oynamayacağını seçim öncesi belirtenler sözlerini yutmakla kalmamış, vicdanlarda derin yaralar açmışlardır. Biz bu işin takipçisiyiz. AKP zihniyeti, yine bilindik kin ve nefret söylemi ile toplumu yerel yönetimler üzerinden ayrıştırıyor. Kamu vicdanı rahat edene kadar bizler mücadelemizi sürdüreceğiz. Değişen belediyelerde üst kadrolaşmayı öngörebilirsiniz. Ancak 172 işçinin ve çocuklarının ekmeğiyle hangi bahane ile hangi vicdanla oynayacaksınız, kamuoyuna açıklamak zorundasınız.”

Ufuk Altıntaş’ın koltuğa oturduğu ilk günden beri açıkça suç işlediğini vurgulayan Çankır, “Kendisi ve avenesi zücaciye dükkânına giren fil gibidir. SGK müfettişlerini ve İçişleri Bakanlığı yetkililerini bu hukuksuz uygulamaları tespit etmeleri açısından göreve davet ediyorum. Yoksa Bozdoğan ve Aydınımız için çok geç olabilir” diye konuştu.