Breonna Taylor davasın sonrası sokaklar yine hareketlendi: "Adalet yoksa, barış da yok!"

DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD'de Breonna Taylor davasında büyük jürinin polis memurlarının cinayetle yargılanmasını reddetmesinin ardından sokaklar yeniden hareketlendi. Kararın dördüncü gecesinde yüzlerce vatandaş "Siyah Hayatlar Önemlidir" sloganlarıyla protestolara katıldı.

Voanews'ün haberine göre, 26 yaşındaki siyah kadının polis tarafından öldürülmesi üzerine 120 günü geçen protestolarda dün gece, "Adalet yoksa, barış da yok" sloganı atan proprotestoculara şehrin ana arterinde arabalar kornalarıyla destek verdi.

Barışçıl bir şekilde gerçekleştirilen protestolarda 22 kişi sokağa çıkma yasağının ihlali nedeniyle gözaltına alındı. Polis yetkilisi, bu kişilerden bazılarının gösteri yürüyüşünü sonlandırmak isteyen polise direndikleri için gözaltına alındığını belirtti.

Louisville Belediye Başkanı Greg Fischer dün akşam katıldığı bir basın açıklamasında barışçıl protestoların devam etmesini teşvik etmişti.

Demokrat Partili Başkan, barışçıl protestoları desteklediğini söyleyerek, "Toplumumuzun çoğunun bu hafta açıklanan kararlardan incinmesini ve bu kararlara öfke duymasını anlıyorum" diye konuştu

Breonna Taylor, 13 Mart tarihinde erkek arkadaşının narkotik baskınında eve giren polislere ateş etmesi üzerine, polis tarafından birçok yerinden vurularak öldürülmüştü. Taylor'ın erkek arkadaşı ise ifadesinde, eve girmeye çalışanın kim olduğunu bilmediğini, bir polisin yaralanmasıyla sonuçlanacak şekilde ateş etmesinin meşru müdafa olduğunu belirtmişti.