Brezilya'da, Ulusal Kongre, Devlet Başkanlığı Sarayı ve Federal Yüksek Mahkeme'yi basan eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro yanlısı 1500 kişinin gözaltına alındığı belirtilerek, çıkan olayların da kontrol altına alındığı bildirildi.

Brezilya Adalet Bakanlığı, olayların kontrol altına alındığını açıkladı
Fotoğraf: AA

Brezilya’da eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro destekçisi binlerce kişi, dün başkent Brasilia’daki Ulusal Kongre, Federal Yüksek Mahkeme Genel Kurulu ve Planalto Sarayı’na baskın düzenlendi. Adalet Bakanı Flavio Dino, 1500 kişinin gözaltına alındığını ve güvenliğin sağlandığını açıkladı.

Yetkililerden yapılan açıklamada, pazar günü Ulusal Kongre baskınına karışan 1500 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Adalet Bakanı Flavio Dino, yaptığı basın toplantısında Kongre, Devlet Başkanlığı Sarayı ve Yüksek Mahkeme'ye yönelik yapılan saldırıların ardından güvenliğin büyük ölçüde sağlandığını söyledi.

Dino, "Tanrıya şükür ülke büyük hızla mutlak kurumsal normalleşmeye doğru ilerliyor. Devlet Başkanı Luiz İnacio Lula da Silva, askeri ve sivil yetkililerle görüşmek için Planalto Başkanlık Sarayı'nda normal mesaisine gitti." ifadesini kullandı.

(AA)