Brezilya'da Türkiye merkezli bir firmaya ait özel jette ele geçirilen 1 ton 300 kilogram uyuşturucuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin tamamı adliyeye sevk edildi.

Brezilya’da uyuşturucu ele geçirilen özel jet soruşturmasındaki şüpheliler adliyeye sevk edildi

Brezilya’da Türkiye merkezli bir firmaya ait özel jette ele geçirilen 1 ton 304 kilogram uyuşturucuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. Türkiye‘ye girişte gözaltına alınan pilot V.D. dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Ağustos ayının ilk haftasında Brezilya’da özel bir jette ele geçirilen 1 ton 304 kilogram uyuşturucuyla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri jetin kiralandığı firmanın İstanbul’daki merkezine Pazartesi günü operasyon düzenlemişti.

Yürütülen soruşturma dosyası kapsamında adı jetin pilotu V.D. Fransa üzerinden Türkiye’ye giriş yaptığı sırada 26 Aralık Pazar günü, söz konusu firmanın yetkilileri; Ş.Ö. ve L. Ö. ile birlikte A.B.B., F.R. B., B.K. Ö. ve N.Ö. ise 27 Aralık Pazartesi günü gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemlerinin ardından pilot V.D. dün çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Polisteki ifade işlemleri sona eren firma yetkilileri; Ş.Ö. ve L. Ö. ile birlikte A.B.B., F.R. B., B.K. Ö., N.Ö. ve adı açıklanmayan bir kişinin bugün adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İspanya vatandaşı Angel Alberto Gonzalez Valdes tarafından kiralanan ve 4 Ağustos’ta Brezilya'dan Brüksel'e gitmek üzere yola çıkan ACM Airlines şirketine ait özel uçakta Fortaleza Uluslararası Havaalanında yapılan kontrolde 24 bavul içerisinde 1 ton 304 kilogram kokain bulunmuştu.

Bunun üzerine, Türk pilot V.D. ile yolcu Valdes gözaltına alınmış, Brezilya adli makamlarınca tutuklanan Valdes, yargılama aşamasında rahatsızlanması sonucu kaldırıldığı hastanede 24 Ekim'de hayatını kaybetmişti. Yaklaşık 3 ay tutuklu kalan pilot V. D. ise yurt dışı çıkış yasağıyla tahliye edilmiş, bir süre sonra da hakkındaki suçlamalardan beraat etmişti.

(İHA, AA)