Google Play Store
App Store

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, ABD Başkanı Trump’ın “dünyanın en büyük savaş gemisine sahibim” açıklamasını eleştirerek, askeri harcamaların yerine açlık, temiz su ve eğitim gibi insani ihtiyaçlara yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Lula, insanlığın enerjisini yok etmek yerine yaşatmaya harcaması gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA
Brezilya Lideri Lula da Silva'dan Trump'ın "savaş gemisiyle övünmesine" tepki
Fotoğraf: AA

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, ABD Başkanı Donald Trump'ın "dünyanın en büyük savaş gemisine sahip olmakla" övünmesine tepki gösterdi.

Başkent Brazilya'da düzenlenen etkinlikte konuşan Lula da Silva, Trump'ın söz konusu açıklamasını eleştirerek şunları söyledi:

''BUGÜN DÜNYADA HARCANAN ASKERİ BÜTÇELERLE SADECE AÇLIĞI BİTİRMEKLE KALMAZDIK''

"Başkan Trump'ın her gün 'Dünyanın en büyük savaş gemisine sahibim.' sözleri, neden normal karşılanıyor? Neden 'Dünyanın en büyük gıda üretim kapasitesine sahibim.' ya da 'Bu gıdayı dağıtacak güce sahibim.' demiyor? Neden bunu söylemiyor? Bu kulaklar, bunları duymayı tercih ederdi."

Askeri harcamaları eleştiren Lula da Silva, "Bugün dünyada harcanan askeri bütçelerle sadece açlığı bitirmekle kalmazdık, her köye temiz su götürür, her çocuğun okula gitmesini sağlardık ama biz ne yapıyoruz? Daha uzağı vuran füzeler, daha derine giren bombalar tasarlıyoruz. İnsanlık, kendini yok etmek için harcadığı enerjinin yarısını, kendini yaşatmak için harcamıyor." ifadelerini kullandı.