Çinli Sinovac'ın koronavirüs aşısı CoronaVac'ın Brezilya'daki Faz-3 çalışmalarında etkinlik oranı %78 olarak tespit edildi.
Reuters'in haberine göre, söz konusu aşı Güney Amerika'nın en büyük ülkesinde onay almaya bir adım daha yaklaştı.
Türkiye ise aşının etkinlik oranını yüzde 91.25 olduğunu ileri sürmüştü.
Türkiye, Çinli biyofarmasötik şirketi Sinovac tarafından geliştirilen CoronaVac'tan 50 milyon doz sipariş etmişti. Aşının üç milyon dozu Türkiye'ye getirildi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşının koruyuculuğunun yüzde 91,25 oranında olduğunu söyleyerek ''Aşının etkisi 21'inci günden itibaren ortaya çıkıyor. İlk aşamada 9 milyon kişi aşılanacak'' bilgisini vermişti.
Sinovac'ın Coronavac aşısı Brezilya ve Endonezya'da bu ay kullanılmaya başlanacak.
Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.
Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.
Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.
BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!
BirGün’e Destek Ol