Belçika’nın başkenti Brüksel’de merkez tren istasyonu (Gare Central) önünde toplanan binlerce çevreci, küresel ısınma ve iklim krizine dikkat çekmek amacıyla gösteri yaptı. İklim politikalarına öncelik verilmesi isteniyor Belçika’nın başkenti Brüksel’de binlerce kişi Avrupa Parlamentosu (AP) ile federal seçimlerde iklim politikalarına öncelik verilmesi amacıyla protesto gerçekleştirdi. Gelecek için küresel grev Öğrenciler ile çeşitli sendika ve derneklerin […]

Brüksel’de iklim krizi protestosu

Belçika’nın başkenti Brüksel’de merkez tren istasyonu (Gare Central) önünde toplanan binlerce çevreci, küresel ısınma ve iklim krizine dikkat çekmek amacıyla gösteri yaptı.

İklim politikalarına öncelik verilmesi isteniyor
Fotoğraf: AA

Belçika’nın başkenti Brüksel’de binlerce kişi Avrupa Parlamentosu (AP) ile federal seçimlerde iklim politikalarına öncelik verilmesi amacıyla protesto gerçekleştirdi.

Gelecek için küresel grev
Fotoğraf: AA

Öğrenciler ile çeşitli sendika ve derneklerin birlikte organize ettiği  “Gelecek için küresel grev” temalı protesto kapsamında binlerce kişi, Brüksel Merkez Tren İstasyonu önünde toplandı.

Kilometrelerce yürüdüler
Fotoğraf: AA

Aktivistler, ana yolları kullanarak birkaç kilometre uzaklıktaki Tour Taxis fuar alanına kadar yürüdü.

İklim değişikliğiyle mücadeleye çağrı
Fotoğraf: AA

Çevre ile ilgili sloganlar atan ve renkli afişler taşıyan protestocular, AP seçimleri ile Belçika federal seçimlerinde küresel ısınma ve iklim kriziyle mücadeleye yönelik politikalara öncelik verilmesini talep etti.

Eylemler uzun zamandır devam ediyor
Fotoğraf: AA

Öte yandan, Brüksel’de son dönemde her hafta çeşitli iklim protestoları düzenliyor.