Brüksel Havalimanı'nda yapılacak grev nedeniyle bugün yolcu uçağı kalkmayacağı belirtildi. THY, Brüksel’de düzenlenecek grev nedeniyle bugünkü uçuşların iptal edildiğini duyurdu. Londra-İstanbul seferi ise kapasite yetersizliği nedeniyle iptal oldu.

Brüksel Havalimanı'nda grev: THY'den sefer iptalleri açıklaması
Fotoğraf: AA

Belçika'daki çeşitli işçi sendikalarının çağrısı üzerine çalışanlar iş koşullarının ve ücretlerin iyileştirilmesi talebiyle bugün grev yapıyor. Greve, Brüksel Havalimanı'nın güvenlik görevlileri de katılıyor. Yolcuların ve bagajların güvenlik taraması yapılamadığı için Brüksel Havalimanı'ndan gidiş yönlü uçuş gerçekleştirilmiyor.

Sendikalar, son dönemde hayat pahalılığının çalışanların alım gücünü düşürdüğüne dikkati çekerek, çalışma koşullarının ve ücretlerin iyileştirilmesini istiyor.

THY'NİN BRÜKSEL SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Türk Hava Yollarının (THY), Belçika'nın başkenti Brüksel'e düzenleyeceği bugünkü uçuşlar ülkedeki ulusal endüstriyel grev nedeniyle iptal edildi.

Brüksel Havalimanı’nda güvenlik personeli eksikliğine bağlı olarak yaşanan sefer iptallerinden THY de etkilendi. Bu kapsamda TK 1939-TK1940 sefer sayılı İstanbul-Brüksel-İstanbul ile TK 1942 sefer sayılı Brüksel-İstanbul uçuşları iptal oldu.

Öte yandan, TK 1984 sayılı Londra-İstanbul seferi de kapasite yetersizliği nedeniyle, Heathrow Havalimanı ve Birleşik Krallık sivil havacılığı tarafından alınan karar doğrultusunda bu akşam yapılacak seferi iptal edildi. Uçak yolcusuz olarak İstanbul’a dönecek.