Kripto para borsalarından BtcTurk'e saatlerdir erişim sağlanamıyordu. Şirketten yapılan açıklamada, arızanın servis sağlayıcılardan kaynaklandığı ifade edilirken, yapılan yeni açıklama ile erişim sıkıntısının giderildiği bildirildi.

BtcTurk'te erişim sıkıntısı giderildi: Şirketten yeni açıklama

Erişim sıkıntısı yaşanan kripto para borsalarından BtcTurk, yaptığı yeni açıklama ile sıkıntının giderildiğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, "Değerli kullanıcılarımız, #BtcTurk web sitesi ve mobil uygulamalarında yaşanan erişim kesintileri sona ermiştir. Hesap bilgileriniz ile giriş yaparak tüm Türk Lirası ve kriptopara bakiyelerini görebilirsiniz" denildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Diğer tüm işlemler sırasıyla aktif hale getirilecek ve sosyal medya hesaplarımızdan duyurulmaya devam edecektir. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz."

SAATLER SÜREN ERİŞİM PROBLEMİ YAŞANMIŞTI

Türkiye’nin kripto para borsalarından biri olan BtcTurk’un internet sitesi ile mobil uygulamalarında erişim problemi yaşanıyordu.

Saatlerdir devam eden erişim problemi ile ilgili olarak şirketten açıklama yapılarak, teknik arızanın Microsoft Azure kaynaklı olduğu ifade edilmişti.

Açıklama, "Değerli kullanıcılarımız, Microsoft Azure kaynaklı teknik aksaklık nedeniyle BtcTurk web sitesi ve mobil uygulamalarında erişim kesintileri yaşanmaktadır. Teknik ekibimiz ve Azure Mühendisleri konunun en kısa sürede çözümlenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir" denilmişti.

Yine şirket tarafından yapılan bir diğer açıklamada da "Değerli kullanıcılarımız, Servis sağlayıcılarımızdan kaynaklı teknik aksaklık nedeniyle BtcTurk web sitesi ve mobil uygulamalarında erişim kesintileri yaşanmaktadır. Teknik ekibimiz konunun en kısa sürede çözümlenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir" ifadeleri kullanılmıştı.

KEREM TİBUK: ENDİŞELENECEK BİR DURUM YOK

BtcTurk Kurucusu Kerem Tibuk da sosyal medya üzerinde kısa bir açıklama yapmıştıtı.

Tibuk bir kullanıcının, "Bu tip durumlarda CEO’dan bir açıklama gelmemesi yatırımcıyı tedirgin eder. Bu kadar insan soruyor, cevap verip telkin etmek lazım" paylaşımı üzerine, "Microsoft kaynaklı teknik bir sorun var, arkadaşlar uğraşıyor. Biraz zaman alabilir. Endişelenecek bir durum yok" açıklamasında bulundu.