Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, üyelerinin mülakatlarda hukuksuz bir şekilde elendiğini belirtti. 8 ilde yarın eşzamanlı olarak basın açıklaması yapılacağını bildiren sendika, uygulamayı protesto edecek.

BTS 'mülakatta ayrımcılık' nedeniyle 8 ilde sokağa çıkıyor: Üyelerimiz hukuksuzca elendi

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, üyelerin mülakatlarda hukuksuz bir şekilde elenmesi nedeniyle yarın 8 ilde eşzamanlı basın açıklaması gerçekleştirecek.

Sendika tarafından yapılan açıklamada; “Örgütlülük alanımızda bulunan TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından sendikamız üyelerine yönelik ayrımcı uygulamalara bir yenisi daha eklenmiştir. TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği mülakat sınavlarında sınava giren sendikamız üyeliklerinden içerisinde 100 tam puan olmak üzere 90 ve 100 arasında puan almalarına rağmen mülakatta tamamının elenerek ayrımcılığa uğraması üzerine dava açan 15 üyemizden kararı çıkan 7’sinin davalarının lehlerine sonuçlanması üzerine yeniden yapılan mülakatlarda da sendikamız üyelerine yönelik ayrımcılık sürdürülmüş ve üyelerimiz hukuksuz bir şekilde elenmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

8 İLDE SOKAĞA ÇIKILACAK

Açıklamanın devamında; “Sendikamız tarafından bu ayrımcı uygulamaları protesto etmek üzere; Adana, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Malatya ve Sivas illerinde 7 Nisan 2022 Perşembe günü saat 12.30’da eş zamanlı olarak şubelerimizce belirlenecek yerlerde basın açıklamaları gerçekleştirilecektir.” denildi.