İzmir TCDD 3’üncü Bölge Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı olarak görev yapan BTS üyesi Ünal Karadağ’ın "rotasyon" adı altında Malatya’ya sürgün edilmesi  ile ilgili Ankara'da iki gündür yapılan eylemler sonuç verdi. Karadağ'ın geçici görevlendirme ile üç ay Malatya'da görev yaptıktan sonra İzmir'e geri dönmesine karar verildi

BTS'nin mücadelesi sonuç verdi: Sürgün üç ay ile sınırlı kaldı

BİRGÜN/ANKARA


Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), İzmir TCDD 3’üncü Bölge Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı olarak görev yapan BTS üyesi Ünal Karadağ’ın "rotasyon" adı altında Malatya’ya sürgün edilmesine yönelik yaptığı eylemlerden kazanım elde etti. TCDD Genel Müdürlüğü, Ünal Karadağ’ın üç ay süreyle Malatya’da "geçici" görevlendirildiğini, ardından asıl işyeri olan İzmir’de görevine devam edeceğini bildirdi.

OTURMA EYLEMİNE POLİS MÜDAHALESİ

"Sürgünün durdurulması" talebiyle 13 Şubat’ta TCDD Genel Müdürlük katında başlatılan oturma eylemine gece saatlerine polis müdahale etti. Oturma eylemi yapan BTS üyeleri, polis müdahalesi ile zorla dışarı çıkarılmıştı.

Sabah saatlerinde tekrar genel müdürlük önüne giden BTS üyeleri ile polis arasında gerginlik yaşandı. Bir grup BTS üyesi genel müdürlük binasına girebilirken, bir grupta dışarıda kaldı. Bina girişi polisler tarafından kuşatıldı. Bunun üzerine BTS üyeleri, genel müdürlük önünde basın açıklaması yaparak oturma eylemine yapılan polis müdahalesini protesto etti. Basın açıklaması yapan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, “Sürgün kararının verildiği gün TCDD Genel Müdürü ve Trafik ve İstasyon Yönetimi Dairesi Başkanı ile yaptığımız görüşme olumsuz sonuçlandı. TCDD Genel Müdürü ile tekrar bir görüşme yapıldı ve bu görüşmeden de bir sonuç alınamadı. Bu haksız sürgünün iptali talebiyle başlatılan oturma eylemine de polis müdahale etti” diyerek tepki gösterdi.

Basın açıklamasının ardından TCDD Genel Müdürlüğü binasına girmek isteyen kurum çalışanı KESK üye ve yöneticilerinin içeri alınmak istememeleri üzerine arbede yaşandı. Polis müdahalesinin ardından, KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen beraberinde bir heyet TCDD Genel Müdür Yardımcısı Bilal Tırnakçı ile görüşme yapmak üzere binaya alındı.

YAPILAN EYLEM BAŞARIYLA SONUÇLANDI

Yapılan görüşmenin ardından BTS yetkilileri, Ünal Karadağ’ın üç ay geçici görevle Malatya'da çalıştıktan sonra İzmir'e geri dönüşü yönünde uzlaştıklarını duyurdu.