BTS, TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından sendikaya yönelik baskı ve sindirme politikasının son örneğiyle karşı karşıya olduklarını belirterek, "Sendikamız üye ve yöneticilerine baskı ve mobbing uygulanmaya başlanmış, Sendikamız Genel Sekreteri İsmail Özdemir Sivas’a sürgün edilmiştir" ifadelerini kullandı.

BTS: Sendikamıza yönelik baskı ve sindirme politikasının son örneğiyle karşı karşıyayız

Fotoğraf: Arşiv

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından sendikaya yönelik baskı ve sindirme politikasının son örneğiyle karşı karşıya olduklarını belirtti.

BTS'den yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanının katıldığı törenle uğurlanmış olan yük trenini önce Halkalı’ya, oradan da Çerkezköy’e geri getirildiğinin anlaşılması üzerine Sendikamız tarafından bu olay sosyal medyada #ÇinTreniNerede etiketi ile gündeme taşınmıştı" denildi.

Açıklama, şu ifadelerle devam etti: "Bunun üzerine TCDD Taşımacılık A.Ş. yönetimi tarafından sendikamız üye ve yöneticilerine baskı ve mobbing uygulanmaya başlanmış, bu kapsamda Sendikamız Genel Sekreteri ile Genel Hukuk TİS ve İnsan Hakları Sekreterleri önce makinistlik görevlerinden alınırken, ardından da Sendikamız Genel Sekreteri İsmail Özdemir Sivas’a sürgün edilmiştir."

BTS, konu ile ilgili yarın bir basın açıklaması düzenleyeceğini bildirdi.

Basın toplantısına ilişkin bilgiler şöyle:

Tarih: 23 Aralık 2020

Saat: 12.30

Yer: BTS Genel Merkezi Mithatpaşa Caddesi NO:24/5 Kızılay/ANKARA