KESK’e bağlı BTS ve Haber Sen sendikaları tarafından baskılar ve sürgünler sonrası başlatılan Ankara Yürüyüşü’nün İzmir ayağı Alsancak Tren Garı’ndan başladı. Yapılan açıklamada, “Üye ve yöneticilerimize karşı yapılan ve yasal olmayan bu uygulamaları fiili, meşru ve hukuki mücadelemizle durduracağız” denildi.

BTS ve Haber Sen üyelerinin İzmir’den Ankara’ya yürüyüşü başladı

AYCAN KARADAĞ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları (BTS) ve Haber Sen Sendikaları tarafından PTT ve demiryollarında yaşanan baskı ve sürgünler sonrası eş zamanlı olarak İstanbul, İzmir, Zonguldak, Diyarbakır ve Malatya şubeleriyle Ankara’ya yürümeye başladı.

Yürüyüşün İzmir ayağında ise Alsancak Tren Garı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya, KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen de katıldı. Basın açıklamasının ardından grup, Ankara’ya yürümeye başladı.

Basın açıklamasını okuyan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, hukuksuzluğa karşı sessiz kalmamak için Ankara’ya yürüme kararı aldıklarını ifade ederek, “Bizlerin bugün burada bulunmasının ve Ankara’ya yürüyüşünün nedeni; aynı bakanlığın kurumlarında faaliyet yürütmekte olan sendikalarımızın üyeleri, yöneticileri ve temsilcilerinin baskıya uğraması karşısında, bu ayrımcı ve hukuk dışı uygulamaların geri alınması talebimizi hem ilgililere iletmek, hem de bu hukuksuzluklara sessiz kalmadığımızı, kalmayacağımızı vurgulamaktır. Bizler, BTS ve Haber Sen sendikaları olarak, bir yandan üyelerimizin hak ve çıkarlarını korumak ve büyütmek için mücadele ederken, diğer yandan da bu hizmetlerin kamusal, ulaşılabilir ve nitelikli olması için mücadele etmekteyiz” diye konuştu.

4 ŞUBAT GÜNÜ ANKARA’DA OLACAĞIZ

Son olarak Akyol, şunları dile getirdi: “Demokrasi söylemlerini ağzından düşürmeyip, tam aksi uygulamalar yapan siyasi iktidarın kurumlara atadığı bürokratlar tarafından “ben yaparım oldu” diyerek pek çok hukuksuzlukla karşı karşıyayız. Bu hukuksuz kararlarla sendikal faaliyetlerimiz engellenmekte, üye, yönetici ve temsilcilerimiz cezalandırılmaktadır. Bu haksız ve hukuksuz karar ve uygulamalarla bizleri yıldıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bizler tüm bu baskılar karşısında mücadeleden geri durmadık, bundan sonra da geri durmayacağız. Bugüne kadar sesimizi duymayanlara duyurmak için bugün ülkemizin dört noktasından Ankara’ya gidiyoruz. 4 Şubat günü Ankara’da olacağız. Şurası çok iyi bilinmelidir ki üye ve yöneticilerimize karşı yapılan ve yasal olmayan bu uygulamaları fiili, meşru ve hukuki mücadelemizle durduracağız.”