BTS’ye sürgün, yandaş sendikaya ödül

İsmail ARI

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Hasan Bektaş, TCDD yönetimi tarafından üç üyelerinin daha sürgün edildiğini belirterek, son bir ayda toplam 32 BTS üyesinin sürgün edildiğini açıkladı. Bektaş, sürgünlerin ardından TCDD yönetiminin AKP’ye yakınlığıyla bilinen 53 Memur- Sen üyesini kritik görevlere getirdiğini kaydetti.

Bektaş, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Sürgün edilen BTS üyesi arkadaşımızın sayısı 29’dan 32’ye çıktı. Biz TCDD Genel Müdürlüğü’ne bu sürgünlerin nedenini sormak istedik ama görüşme talebimize yanıt verilmedi. Bu tamamen haksızlık ve yönetmeliğe de uygun değil. Sürgün edilenler arasında sendika yöneticilerimiz ve işyeri temsilcilerimiz var. Yasa gereği bu arkadaşlarımıza yönelik yer değişikliği yapılmaması gerekiyor; ancak TCDD yönetimi arkadaşlarımızı sürgün ederek aslında suç işliyor” dedi.

TCDD yönetimi tarafından AKP’ye yakınlığıyla bilinen Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Ulaştırma Memur-Sen üyesi 53 TCDD çalışanının, yönetmeliğe ve yasaya aykırı olarak çeşitli görevlere yükseltildiğini de açıklayan Bektaş, “Memur- Sen üyeleri için kanun arkasından dolaşıldı. Sendikamız, TCDD’deki liyakatsiz atamalarla ilgili ve TCDD arazilerinin satılması ile ilgi birçok konuda ciddi mücadele veriyor. Sendikamızı bu yapılanların önünde bir engel olarak görüyorlar ve üyelerimizi sürgün ederek bizi susturmak istiyorlar” diye konuştu.