BTS İzmir Şubesi, sendikaya yönelik baskı ve sindirme politikasının devam ettiğini söyledi. Erdal Akyol, BTS İzmir Şube Sekreteri’nin Kars’a, diğer yönetici ve temsilcilerinin ise Malatya’ya sürgün edildiğini belirtti.

BTS’ye yönelik sürgün ve baskı devam ediyor

Berkay SAĞOL

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), TCDD'deki kaza, olay, yolsuzluklara ilişkin ve Çin Treni’yle ilgili yaptığı açıklamaların ardından baskılar devam ediyor. BTS İzmir Şube Sekreteri Muhdi Seyhan Kars’a, BTS İzmir Şube Kadın Sekreteri Nurhan Karadağ Malatya’ya, Alsancak temsilcisi Bülent Çuhadar da yine Malatya’ya sürgün edildi. Alsancak temsilcisi Ünal Karadağ Malatya'dan sürgünden yeni dönmesine rağmen yeniden Malatya’ya sürgüne gönderildi.

BTS İzmir Şubesi, demiryollarında sürgün hukuksuzluğunun sürdüğünü belirterek TCDD 3. Bölge Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Açıklamaya HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de katıldı. BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, 22 Aralık 2020 tarihinde BTS Genel Sekreteri İsmail Özdemir’in Ankara’dan Sivas’a sürüldüğünü ve makinist olan BTS Genel Hukuk TİS ve İnsan Hakları Sekreteri Aziz Mustafa Şimşek’e depo cezası verildiğini hatırlattı.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Sürgünlerin durdurulmasını talep ettiklerini ifade eden Akyol, “Bizler iyi biliyoruz ki bu sürgünler, sendikamıza yönelik bir saldırıdır ve bu saldırının nedeni; sendikamızın demiryollarına ilişkin yanlışları açıkça dile getirmesi, tren kazalarıyla ilgili doğru tespitlerde bulunmasıdır. Liyakatsiz atamalar, kadrolaşmalar, ehil olmayan kişilerin yönetim kademelerine doldurması ile siyasi iktidarın ve kurum yöneticilerinin demiryollarımızı getirdiği nokta ortadadır” dedi.

Bu hukuksuz uygulamaların kendilerini yıldırmayacağını söyleyen Akyol, “Demiryollarında üye ve yöneticilerimize yönelik bu saldırı, tüm ülkede yaşanan anti-demokratik uygulamalardan, hak arayan emekçilere yönelik saldırılardan, asgari ücretle toplumun açlığa mahkûm edilmesinden, kamunun talanından, Yap-İşlet-Devretlerle geleceğimizin ipotek altına alınmasından bağımsız değildir. Toplumun büyük kesiminin yaşamın her alanında baskı altına alındığı bu süreçte BTS olarak, TCDD yöneticilerinin tüm bu hukuksuz uygulamalarına karşısında susmamış, nerede haksızlık, nerede adaletsizlik, nerede yanlış varsa haykırmıştır. Bizler; BTS’nin üyeleri, kadroları ve yöneticileri olarak bu hukuksuz kararlar geri alınıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.