Omurilik felci, yapmak istediklerine engel olmadı. Alper Patır, 2017 yılında tatil için gittiği Ukrayna’da 400 yıllık bir ağaç dalının üstüne düşmesi sonucu omurilik felci oldu. Üst üste 9 ameliyat geçiren ve 30’a yakın kemiği kırılan Patır, umudunu kaybetmeyip tekrar sağlığına kavuşmak için hemen tedaviye başladı. Kendisine sürekli ‘Bu bacaklar çalışacak arkadaş’ diyen Patır, bu sözü […]

‘Bu  bacaklar çalışacak arkadaş!’

Omurilik felci, yapmak istediklerine engel olmadı. Alper Patır, 2017 yılında tatil için gittiği Ukrayna’da 400 yıllık bir ağaç dalının üstüne düşmesi sonucu omurilik felci oldu. Üst üste 9 ameliyat geçiren ve 30’a yakın kemiği kırılan Patır, umudunu kaybetmeyip tekrar sağlığına kavuşmak için hemen tedaviye başladı.

Kendisine sürekli ‘Bu bacaklar çalışacak arkadaş’ diyen Patır, bu sözü kampanyaya çevirme kararı aldı. Patır, kampanyayla kendisi gibi omurilik felci olanlara umut aşılamak için yola koyulduğunu aktararak, “Araştırmalar yaptım ve sonucunda felçli insanların içine kapandığını hayattan vazgeçtiğini gördüm. Bu durumu tam tersine çevirmek için kendime hedefler koydum” dedi.

Spor Akademisinden mezun olan 38 yaşındaki Patır, felç olmadan önce hayatının sporla ve ekstrem sporlarla dolu olduğunu kaydetti. “İlaç mümessiliydim, AKUT gönüllüsüydüm. Ekstrem sporlarla ilgileniyordum. Dünya turu yapmak istiyordum, bu nedenle Ukrayna’ya gitmiştim. Hayatı bu kadar dolu olan birisinin bir anda tekerlekli sandalyeye mahkum olması hiç kolay değil” ifadelerinde bulunan Patır, hiçbir zaman vazgeçmediğini dile getirdi.

Tekerlekli sandalye engel değil

Omurilik felcinin tedavisi için araştırmalara kaynak sağlamak ve bu konudaki farkındalığı artırmak adına İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde gerçekleştirilen Wings for Life World Run‘a geçen sene katılan Patır, 5 Mayıs’ta düzenlenecek maratona bu sene de katılmak istediğini belirtti. Ülkede ilk kez tekerlekli sandalyeyle deniz dibine dalan kişi olduğunu vurgulayan Patır, aynı zamanda Tekerlekli Sandalye Basketbol oyuncusu.

Motivasyon konuşmacılığı yapan Patır, sosyal medyada kampanyanın büyümesiyle engeli nedeniyle hayata küsmüş insanlardan olumlu dönüşler aldığının altını çizdi. Patır, kendine olan inancıyla insanlara da destek olduğunu kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Aynı durumda olduğum insanlar ‘ne yapmalıyım?’ diye soruyor ya da mücadeleye ortak olup ‘başaracaksın’ diyor. Hikâyemi anlatmam için davetler alıyorum. AKUT gönüllüsüyken insanlara verdiğim eğitim şimdi ‘vazgeçmeme, azim, hırs’ eğitimlerine döndü.”

Yürüdüğümde tekrar Ukrayna’ya gideceğim

Yürümeye başladığı zaman Ukrayna’ya tekrar gideceğini belirten Alper Patır konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Omurilik felci olmama sebep olan o ağacın altına gideceğim ve orada tekrar yürüyeceğim. Dünya turlarına devam edeceğim. Motivasyon konuşmacılığı ile hem bu hikâyeyi hem de başarı hikâyesini anlatmaya çalışacağım. Kitap hazırlıyorum ve o kitap da yürüdüğüm zaman bitecek.”