Ülkemizde demokrasi ve eşitlik için mücadele eden bir STK var. Müthiş bir cesaret, ince bir zekâ ve olağanüstü mizah anlayışı ile siyasilere ders veriyor. Partilerden daha etkili bir örgüt olan Beşiktaşlıların çArşı Grubu 8 Nisan günü kendi hesaplarından tüm Türkiye’ye bir tweet atarak yetkilileri göreve çağırdı. “Beşiktaş’ımızın Rize’de attığı goller yeniden sayılsın!!!” *** Bir Galatasaraylı […]

Ülkemizde demokrasi ve eşitlik için mücadele eden bir STK var. Müthiş bir cesaret, ince bir zekâ ve olağanüstü mizah anlayışı ile siyasilere ders veriyor.

Partilerden daha etkili bir örgüt olan Beşiktaşlıların çArşı Grubu 8 Nisan günü kendi hesaplarından tüm Türkiye’ye bir tweet atarak yetkilileri göreve çağırdı.

“Beşiktaş’ımızın Rize’de attığı goller yeniden sayılsın!!!”

***

Bir Galatasaraylı olarak bu talebi büyük memnuniyetle(!) karşıladım.

Yani bu kadar da olmaz!. Sen git Beşiktaş olarak Rizespor’a, hem de Rize’de 7 gol at! Reisin takımını, reisin evinde, utanmadan yen!  Hem de Türkiye liglerinde bu sezon görülmemiş bir şekilde 7 gol atarak! Mutlaka bu işte organize bir usulsüzlük var! Zannederim İmamoğlu’nun parmağı da bu işin içinde… Belki de hakem FETÖ baskısı altında kaldı. MHK içine teröristlerde sızmış olabilir.

***

Yetkililer bu talebe bugüne kadar cevap vermediler.

Herhalde dediler ki; çArşı halt ediyorsun! Yapılacak iş mi bu? Tam da İstanbul seçimini iptal ettirmek için uğraşırken!.. Yeni bir sayım daha önümüze getirmek de nesi? Biz saya saya yorulmadık, sayma konusunda yeni uzmanlar da yetiştirdik ama daha önemli işimiz var! İstanbul’u belki yeniden sayacağız. Olmazsa iptal edeceğiz. Zaten size kızgınız. Nereden çıktı bu 7 gol. 1 tane atsanız olmaz mıydı?

***

Benim kadim kardeşim, Galatasaray Lisesi’nden can arkadaşım koyu Beşiktaşlı, ‘Arabacı’ lakaplı kardeşim Mesut Uzel’e sordum bu ne iştir?

Dedi ki; Rizeliler bizim çocukları kızdırmış. O kızgınlıkla 7 tane atmışlar. Ayıp etmişler. Soruyoruz futbolculara utanmadınız mı? Reisin evinde 7 attınız!

Futbolcular diyor ki; Yahu biz de farkında değiliz ama çArşı ‘İzmir’in dağlarında çiçekler açar’ diye marş söylüyordu. Rizeliler birden RTE diye bağırdı. çArşı ‘İmamoğlu oley’ dedi. İşte o anda biz de kendimizi kaybettik haksızlığa razı değiliz ya. Bir baktık ki 7 olmuş.

Yani bizim keratalar kendileri tutamamış.

Neyse, durumu düzeltmek için bu tweeti attık.

Rizeliler kusura bakmasın, bizim golleri yeniden saysın bir yanlışlık olabilir. Biz kendi kalemize atmış oluruz da bu organize suç örgütü Rize’nin kalesine atılmış gibi yazabilir!..

Yanlışı düzeltmek istiyoruz.

TFF maçı iptal edip, yenileyebilir!”

Şu bizim Mesut bir alem!. “Niye?” dedim. “Şimdi trend bu!” diye bıyık altından güldü.

***

Aslında stadyumlar, kapalı salonlar, müsabaka yapılan her yerde seyredenler her şeyden önce bir yurttaş olarak demokrasi ve özgürlüklerine sahip çıkıyor.

Kavga etmiyor. Hile yapmıyor. Haksızlığa cesaretle karşı duruyor. En azından duygularını dile getirmek için bağırıyor.

Ter döken sporcular centilmence oynamazsa onlara da kızıyor. Takımını özgürce desteklemek istiyor.

Tribünler halkımızın vicdanıdır. Sağcısı da, solcusu da yan yana ortak akılla karşılaşmayı seyreder.

Türkiye’nin en büyük şansızlığı bunu anlamayan siyasetçilerin maalesef ülke yönetiminde söz sahibi olması.

***

Bugün demokrasi, hukuk ve eşitlik kavramlarından daha önemli bir değere ihtiyacımız var. Ahlak!

İstanbul seçimlerinin üzerinden 18 gün geçti kazanan CHP’li Ekrem İmamoğlu’na mazbatası verilmedi.

Devleti ele geçirmiş en büyük organize örgüt olan AKP seçimi iptal ettirmek için uğraşıyor.

İstanbul’u kaybederlerse kendileri de kaybolacak bunu biliyorlar.

Bu nedenle var güçleriyle dünyaya rezil olmak pahasına seçim iptal oyununu oynuyorlar.

Önceki gece 3 bavulla AKP, İmamoğlu’nun kazandığı seçimi iptal için YSK’ya başvurdu.

Bavulları görünce Ergenekon/Balyoz kumpasının belgelerini bavulla taşıyan Mehmet Baransu akla geldi.

AKP için gidişat iyi değil!

Hele çArşı’nın diline düşmüşlerse!

Sonları hayırlı olur inşallah!

***

CHP’ye bir uyarım var: Evet, AKP seçimi iptal etmek istiyor. Hodri meydan deyip sakın ola bu oyuna gelmeyin. Bir kez daha seçime girmeyeceğinizi açıkça beyan edin ve Meclis’i boykot etmek, halka dönmek de dahil tüm demokratik olanakları çekinmeden kullanacağınızı açık seçik söyleyin.

Ekrem İmamoğlu dün mazbatasını aldı. Ancak AKP, olağanüstü itirazı lehine sonuçlandırmak için zaten mazbatayı vermek zorunda. Yani, mazbatayı almış olmak tehlikenin geçtiği manasına gelmiyor.

Bu sebeple CHP’ye bir uyarım var: Evet, AKP seçimi iptal etmek istiyor. Hodri meydan deyip sakın ola bu oyuna gelmeyin. Bir kez daha seçime girmeyeceğinizi açıkça beyan edin ve Meclis’i boykot etmek, halka dönmek de dahil tüm demokratik olanakları çekinmeden kullanacağınızı açık seçik söyleyin.