İktidar ve çeteler arasındaki kirli ilişkileri anlatan suç örgütü elebaşısı Peker’in hedefindeki Soylu yanıt vermeye çalıştı. Daha önce “yanındayız” diyen vekiller Soylu’yu destekleyen bir tweet bile atmadı.

Bu dev bataklık hepsini yutuyor

HABER MERKEZİ

Ülke, günlerdir organize suç örgütü elebaşısı Sedat Peker’in çektiği videolar ve ortaya dökülen kirli ilişkileri konuşuyor. Tüm kirli ilişkiler ağı iktidar ve onun çevresinde örülmesine iktidardan çıt çıkmıyor. Bu konuda tek açıklama iddiaların hedefindeki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. AKP milletvekilleri dahil iktidar kanadından kimse Soylu’ya destek tweeti dahi atmadı.

Dün yayımladığı video ile birtakım iddialarda bulunan Peker’in kurduğu cümleler yaşananların en iyi özeti: “Pis ilişkileri pislikler anlatır.” Devlet, mafya ve medyayı da içine alan bu kirli ilişkiler ülkenin geldiği noktayı gösteriyor.


YILDIRIM DEMİRÖREN DE GÜNDEME GELDİ

Peker, bu videoda Yıldırım Demirören’e de yüklendi. Demirören’in oturduğu koltukta kendisinin de emeği olduğunu belirten Peker, “Pambıkören” diye hitap etti.

Medyada kendisinin söylediklerine suç örgütü elebaşısı olduğu gerekçesiyle inanılmaması gerektiğini savunanlara cevap veren Peker, “Çakma gazeteciler, cami hocası mı anlatacaktı bunları. Pis işleri pislikler anlatır” dedi.

“SARAY’DAKİ GÖREVLİ KARDEŞLERİM…”

İhale almak için Saray’a, giden iş insanlarıyla ilgili de konuşan Peker, Saray’a girmek için 3 ayrı aramadan geçildiğini ve kimsenin ihale alma uğruna ses çıkarmadığını belirtti. Peker’in bu bilgiyi, oradaki ‘görevli kardeşlerinden’ aldığını belirtmesi dikkat çekti.

Videoda sık sık Soylu’ya “Süslü Süleyman” diyen Peker, “Belki senin şoförün, belki sana yemek getireniz…” şeklinde konuştu. Öte yandan Peker, ‘sağ kolum’ dediği Erdal Aras ile Soylu’nun, Demokrat Parti kongresinin sonucunda çekilmiş olduğunu söylediği bir fotoğrafını paylaştı.

SOYLU, KALIN'I TAKİP ETTİRİYOR

Videosunun sonunda dikkat çeken bir iddiada daha bulunan Peker, Soylu’nun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ı takip ettirdiğini söyledi.
Öte yandan, CHP’nin, Soylu hakkındaki iddiaları için soruşturma komisyonu kurulması talebine destek verip vermeyeceklerine ilişkin soruya AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’dan yanıt geldi. Özkan, “Elbette her türlü iddia araştırılacaktır. Sayın Bakan’ın dediği gibi net duruşu vardır. Bu tür iddialara kılı kırk yararcasına araştırılmalıdır” dedi.

TETİKÇİ İSİMLERİN GÖREVİNE SON VERİLDİ

Peker'le Soylu arasında aracı olduğu iddia edilen Hadi Özışık'ın TV100'le ilişiğinin kesilmesinin ardından Süleyman Özışık'ın da Türkiye Gazetesi’ndeki yazılarına son verildiği bildirildi.

***

Peker’in videoları Alman medyasının da gündeminde

Sedat Peker, Alman medyasının gündeminde de geniş yer buldu. Söz konusu haberlerde Peker, yurtdışına çıkmadan önce hükümet yanlısı siyasal faaliyetlerde bulunan, muhaliflere ağır tehditlerde bulunan bir mafya babası olarak tanıtılıyor ve bu dönemde doğrudan İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla “polis koruması” altında bulunduğu vurgulanıyor.

Peker’le ilgili haberlerden bazılarının başlığı şöyle:

FOCUS (haftalık haber dergisi): Erdoğan hükümeti hakkında çok ince (baharatlı) bağlantıları anlatan mafya babası hakkında soruşturma.

SUDDEUTSCHE ZEITUNG (Münih merkezli Almanya’nın en büyük günlük ulusal gazetesi): Derin devlet / Baba youtube üzerinden tehdit ediyor / Söz konusu olan sadece cinayet ve kokain değil. Bir Türk gangsteri Türkiye‘deki siyasi iktidarın temsilcilerinin organize suçla elele çalıştığını iddia ediyor.

NEUE ZÜRCHER ZEITUNG (Zürih merkezli en önemli Almanca uluslararası günlük gazete): Bir mafya babası açıklamalarıyla Türkiye‘de nefesleri kesiyor / Tüm ülkede tanınan bir suçlu video mesajlarıyla sürgünden yayınlar yapıyor ve bunlarla üst düzey Türk politikacıları zor duruma sokuyor. Organize suç Türkiye’de her zaman bir siyasal faktör idi.

DER TAGESSPIEGEL (Berlin merkezli günlük ulusal gazete): Erdoğan ve onun mafya patronuyla sorunu / Bir mafya babası Türk hükümetiyle organize suçlar arasındaki ilişkileri açıklıyor.

GENERAL ANZEIGER (Bonn merkezli günlük ulusal gazete): Mafya babası Türk hükümetinin kriminal bağlantılarını ortalığa yayıyor.

JUNGE WELT (Berlin merkezli günlük ulusal gazete): Türkiye’de derin devlet / Büyük şov / Devre dışı bırakılan mafya babası hükümet ve yeraltı dünyasının kriminal işbirliklerini ortaya çıkarıyor.

t-online (internet gazetesi): Videolarla suçlamalar / Mafya babası Türkiye İçişleri Bakanı’nı suçluyor.

***

Soylu, TRT ekranlarından yanıt verdi

Sedat Peker’in iddialarına yanıt veren Süleyman Soylu, TRT ekranlarında konuştu. Ekrana Peker ve Çetin Gören’in fotoğrafını yansıtan Soylu, “Çetin Gören’in nasıl bir baron olduğunu anlatırsam yer yerinden oynar. Bunu biz yakaladık” dedi. “Sedat Peker’i kim koruyor” sorusuna da yanıt veren Soylu, “Uluslararası bir operasyon var, operasyonun nasıl yönetildiğini ifade ettim. Bu bir operasyondur” ifadeleriyle yanıt verdi.

ARABULUCULUK İDDİALARI

Hadi Özışık’ın Peker ve kendisi arasında ‘arabuluculuk’ yaptığı iddialarına yanıt veren Soylu, “Aracılıktan haberimin olması idam edilmem anlamına gelir. Böyle bir şey olabilir mi? Keklemişler, ben ne yapayım. Kim keklediyse hesabını ondan sorsun” dedi.

Kendi bakanlığı döneminde Sedat Peker’e polis koruması verildiği haberleri sorulan Soylu, “Benden 1,5 yıl önce verildi. Benim dönemimde de alındı” yanıtını verdi.

BASINI HEDEF GÖSTERDİ
Süleyman Soylu, Cumhuriyet’in manşetlerini paylaştı. Berkin Elvan, Osman Kavala ve Avrupa bildiri haberleri üzerinden hedef gösterdi.

Soylu, canlı yayında “Her şeyi kurgulamışlar ve her şeyi ortaya koymuşlar. Şu Cumhuriyet gazeteciyle ilgili, şu bir kısmı, milletimize gösteriyorum. Şurada terör manşetleri yazıyor” şeklindeki sözlerini sürdürürken, Twitter hesabı üzerinden de Cumhuriyet gazetesini hedef alan bir video paylaşıldı.