Usta sanatçılar Cem Karaca'nın ölümünün üzerinden 18 yıl, Müzeyyen Senar'ın ise 7 yıl geçti. İki önemli sanatçı ölüm yıldönümünde unutulmadı.

Bu dünyadan iki büyük ses geçti

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Müzeyyen Senar ve Cem Karaca unutulmadı. Senar ve Karaca, gün boyu sosyal medya paylaşımlarıyla hatırlandı.

Cem Karaca'nın ölümünün üzerinden 18 yıl, Müzeyyen Senar'ın ise 7 yıl geçti. Ancak onlar bıraktığı eserler sayesinde hâlâ hayatlarımızın bir yerinde bize dokunuyorlar. İki önemli sanatçının ölüm yıldönümünde yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle...

CUMHURİYETİN DİVASI

“Benzemez Kimse Sana”, “Şarkılar Seni Söyler”, “Ormancı” ve daha niceleri... Türk müziğinin önemli assolistlerinden 'Cumhuriyetin Divası' Müzeyyen Senar'ın ölüm Cumhuriyet'in kurucusu ve Türk sanat müziğinin büyük hayranı Mustafa Kemal Atatürk'ün de ilgisini çekti ve sanatçı birçok kez onun huzurunda, özel meclislerinde şarkılar söyledi.

Gazeteci yazar Serhan Asker, Senar’ın ardından “Bu dünyadan bir #MüzeyyenSenar geçti... Şu an onu dinliyorum. Cumhuriyetin divası… Unutulmayacaktır” notunu paylaştı. Müzisyen Orçun Sünear, “Bir başka aşk… Saygı, özlemle ve hasretle her daim anıyorum” dedi. Gazeteci Ünsal Ünlü ise, Senar için “Biz yaşadıkça rakı masamızda son sözü hep sen söyleyeceksin” ifadelerini kullandı.

Senar, 8 Şubat 2015’te zatürre nedeniyle 96 yaşında hayatını kaybetmişti.

bu-dunyadan-iki-buyuk-ses-gecti-978183-1.

ROCK’IN MİHENK TAŞI

Müzisyen kimliği ile bilinse de aynı zamanda sinema ve tiyatro oyuncusu olan Cem Karaca, Anadolu rock müziğin ülkemizdeki mihenk taşlarından biri. Bu Son Olsun, Resimdeki Gözyaşları, Tamirci Çırağı gibi şarkılarıyla milyonların gölünde taht kuran Karaca, sırasıyla Apaşlar, Kardaşlar, Moğollar, Dervişan, Edirdahan, Kurtalan Ekspres ile çalıştı.

Karaca’nın müzisyen oğlu Emrah Karaca, usta müzisyenin gençlik fotoğrafını “18…” notuyla paylaştı. Nebil Özgentürk ise “Cem Karaca’yı ölüm yıldönümünde unutmayalım…” diyerek Bir Yudum İnsan Cem Karaca belgeselinden bir kesit paylaştı. Kalan Müzik’in twitter hesabından da, “8 Şubat 2004’te vefat eden Anadolu Rock müziğinin kurucularından, besteci ve rock müzik sanatçısı Cem Karaca’yı saygı ve minnetle anıyoruz” notunu paylaşıldı.

Karaca, 8 Şubat 2004 sabahında, solunum ve kalp yetmezliğine bağlı olarak geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etmişti.

bu-dunyadan-iki-buyuk-ses-gecti-978184-1.