İzmir’de yeni yılın ilk derbisinde üst üste galibiyetler alan Göztepe ile lige tutunma mücadelesi veren Altay bu hafta karşı karşıya gelecek. Sarı kırmızılı ekibin evinde oynanacak maç için iki kulüp de geri sayıma geçti.

Bu hafta gözler İzmir derbisinde

BirGün EGE

Süper Lig’de bu hafta iki İzmir temsilcisi karşı karşıya gelecek. 2022 yılının ilk İzmir derbisinde Göztepe kendi sahasında ezeli rakibi Altay’ı konuk edecek. Sezonun ilk yarısında Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı’ndaki müsabakada Altay sahadan 2-1 galip ayrılmıştı.

Üst üste alınan 4 galibiyetin ardından düşme potasından uzaklaşan sarı-kırmızılılarda futbolseverlerin Gürsel Aksel Stadı’nı tamamen doldurması beklenirken, Pandemi koşulları yüzünden Altay taraftarının yer alamayacağı maçta evi sahibi Göztepe’nin kapalı gişe oynaması bekleniyor. Sarı kırmızılılarda teknik direktör Nestor El Maestro’nun futbolcularını ekstra motive ettiği bildirilirken, Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ise, "Göztepe maçıyla yeni sayfa açacağız" dedi.


Göztepe taraftarlarından Emre Uluç, “İki İzmir kulübü arasındaki rekabette istatistiksel olarak Altay önde görünse de işin başka bir boyutu da var. Göztepe’nin sportif açıdan başarısızlıkla geçen yıllarında dahi taraftar sayısı artarken o yıllarda Süper Lig’de oynayan ve daha başarılı olan hiçbir İzmir kulübü Göztepe kadar taraftara sahip olamadı. Bu durumun nedenine baktığımızda ise isyan ile kurulan Göztepe’nin özellikle 1960’lı yıllardan itibaren Türk futbolundaki İstanbul hegemonyasına başkaldırısını görüyoruz. Biz ligden düşeriz, çıkarız hiç fark etmez ama her zaman her yerde İzmir’i, Göztepe’yi gururla temsil ederiz. Bu haftaki rakibimizin bu sezon tek hedefi biziz. Küme düşmeyi kabullenmiş bir takımın tek hedefi olmak bu maçın önemini arttırsa da bu maçın en önemli yanı bu sene verdiğimiz ligde kalma mücadelesidir. Bu mücadelede hiçbir rakibimizi şimdiye kadar küçük görmedik. Sezonun ikinci yarısına dörtte dört ile başlayan takımımız için birçok hazırlık içindeyiz. Umarım kendileri için yapılan bu hazırlıkların ve günlerdir uykusuz kalan onlarca gencin emeklerini boşa çıkartmayacak bir oyunla galibiyet alacağız” dedi.

Altay taraftarlarından Fedai Mengüç ise, “Altay tarihi boyunca Göztepe maçlarında hep çıkış yapmıştır. Bu hafta sonu oynanacak maç tamamen psikolojik bir karşılaşma. Altay’da bütün kartlar bu maça saklanıyor. Kulüp bu maçı lige yeniden tutunabilmek için çıkış maçı olarak görüyor. Takım bu maçta son kurşununu atacak. Göztepe’yi yenersek diğer hafta Rize’yle kendi evimizde oynayacağız ve o maça büyük moralle çıkılacak. Bu şekilde bir galibiyet serisi başlatabiliriz. Son 42 yılda toplam 19 kez karşılaştık ve Göztepe bizi yalnızca bir kere mağlup etti. Aslında onlar da bize karşı psikolojik bir maça çıkıyor” diye konuştu.