Bu hafta vizyona girecek 5 yeni film

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli 5 film vizyona girecek.

1. Carol

Başarılı oyuncu Cate Blanchett'a "En İyi Kadın Oyuncu" Oscar adaylığı ve Rooney Mara'ya da "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" Oscar adaylığı kazandıran "Carol"u Todd Haynes yönetti.

Patricia Highsmith'in romanından uyarlanan film, 1950'lerin New York'unda tezgahtarlık yapan iki mutsuz kadının yakınlaşmasını anlatıyor.

Cannes Film Festivali'nde Rooney Mara'ya "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü kazandıran "Carol", Carter Burwell'in müzikleri ve Oscar adayı Ed Lachman'ın görüntü yönetmenliğiyle de dikkat çekiyor.

2. Ip Man 3

Dövüş sanatında Batı ve Doğu mücadelesinin anlatıldığı aksiyon filmi "Ip Man 3" izleyiciyle buluşuyor.

Wilson Yip Wai Shun ile Yuen Wo Ping'in yönettiği serinin üçüncü filminin oyuncu kadrosunda Donnie Yen, Mike Tyson, Lynn Xiong ve Max Zhang yer alıyor.

Başroldeki Donnie Yen'e ünlü boksör Mike Tyson'ın eşlik ediyor.

3. Hep Yek

Başrollerinde Fırat Tanış, Gürkan Uygun, Gökhan Yıkılkan ve Tuna Orhan'ın bulunduğu "Hep Yek"in yönetmen koltuğunda Ali Yorgancıoğlu yer alıyor.

Komedi türündeki film, yolu bir şekilde kesişen üç kafadarın bir paketi ararken yaşayacağı komik olayları konu alıyor.

4. Temel ile Dursun İstanbul'da

İhsan Taş'ın yazıp yönettiği haftanın diğer yerli komedi filmi "Temel ile Dursunİstanbul'da"nın oyuncu kadrosunda Wilma Elles, Alay Cihan, Hülya Polat, Tahsin Taşkın ve Metin Yıldırım bulunuyor.

Film, arkadaşı Dursun'un yalanlarına inanıp Karadeniz'den İstanbul'a gelen Temel'in komediye dönüşen maceralarını beyaz perdeye taşıyor.

5. Kötü Kedi Şerafettin

Bülent Üstün'ün yazıp çizdiği meşhur "Kötü Kedi Şerafettin" çizgi roman dizisi ilk kez sinemaya uyarlandı.

"Kötü Kedi Şerafettin" karakterinin Uğur Yücel tarafından seslendirildiği filmde diğer karakterlere Demet Evgar, Güven Kıraç, Okan Yalabık, Gökçe Özyol, Ayşen Gruda, Cezmi Baskın, Yekta Kopan, Ahmet Mümtaz Taylan gibi ünlü oyuncular sesleriyle hayat verdi.

Senaryosu Bülent Üstün ve Levent Kazak imzalı filmin yönetmenliğini Mehmet Kurtuluş ile Ayşe Ünal üstleniyor.