Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Datça Kargı Koyu’nda satışa çıkarılan ‘arkeolojik alan’ için teklif verme süresinin 12 Ocak’a kadar uzatıldığını açıkladı. Ertelenen ihale iptal edilmezse arkeolojik ve yeşil alanın üzerine otel inşa edilecek.

Bu ihale iptal edilmezse arkeolojik alana otel yapılacak!

İsmail ARI

Muğla’nın Datça ilçesi Kargı Koyu’ndaki kıymetli araziler tüm itirazlara rağmen Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi tarafından satılacak.

Özelleştirme İdaresi, 6 Kasım’da Datça Kargı Koyu’ndaki yaklaşık 37 bin metrekarelik alanı satışa çıkardı. Tamamı yeşil alan olan arazi, bir yarımada şeklindeki bölgede bulunuyor. Özelleştirme İdaresi’nin hazırladığı bilgi notuna göre satılacak araziler “3. dereceden arkeolojik sit alanında” yer alıyor.

Araziler, önceki imar planlarına “Doğal karakteri korunacak alanlar ile arkeolojik sit alanı” olarak işlenmesine rağmen Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın değiştirdiği ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayladığı yeni imar planlarına araziler otel alanı olarak işlendi.

Satışa çıkarılan bölgede Antik Acanthus kentinin bulunduğu ve en az 2000 yıllık Antik Karya Yolu’nun da söz konusu alandan geçtiği ifade ediliyor.

bu-ihale-iptal-edilmez-arkeolojik-alana-otel-yapilacak-1099326-1.

12 OCAK’A KADAR UZATILDI

Arazilerin satışı için son teklif tarihinin 8 Aralık olduğu açıklanmıştı. Ancak Özelleştirme İdaresi’nden yapılan açıklamada son teklif tarihinin 12 Ocak 2023 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı.

Yapılan açıklamada “Toplam 36 bin metrekare yüzölçümlü taşınmazların (bir bütün halinde) satış yöntemiyle özelleştirilmesi için 8 Aralık 2022 Perşembe günü saat 18.00 olan son teklif verme tarihi 12 Ocak 2023 Perşembe günü saat 18.00’a kadar uzatılmıştır. Teklifler, İhale Şartnamesinde belirtilen hususlar dikkate alınarak hazırlanıp, son teklif verme tarih ve saatine kadar İdare’nin belirtilen adresine elden teslim edilecektir. Son teklif verme tarih ve saatinden sonra İdare’ye intikal edecek teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır” denildi.

TAKSİT DE YAPILIYOR!

İhale bedeli peşin veya vadeli olarak ödenebilecek. Vadeli ödemelerde, ihale bedelinin asgari yüzde 40’ı peşin, vadeye bırakılan tutarı ise 12 ayda bir ödeme yapmak kaydıyla en çok 48 ayda ödenebilecek. İhale bedelinin vadeye bağlanan tutarına yıllık yüzde 24 vade farkı uygulanacak.