SOL Parti Aydın İl Örgütü, ‘Karanlıktan Aydınlığa Yurttaş Seferberliği’ adında stant açarak broşür dağıttı. Etkinlikte yurttaşlara düşünceleri ve talepleri soruldu. SOL Parti Aydın İl Örgütü Başkanı Gital, "Bu karanlığı ancak sol aydınlatır" dedi.

"Bu karanlığı ancak sol aydınlatır"

SOL Parti Aydın İl Örgütü il binası önünde bilgilendirme standı açtı. SOL Parti Aydın İl Başkanı Avukat Emine Gital ve parti üyelerinin katıldığı etkinlikte yurttaşlara düşünceleri ve talepleri soruldu.

aydinhedef.com.tr'den Melek Fırat'ın haberine göre, pandemi döneminde parti olarak engellerle karşılaştıklarını söyleyen Gital, “AKP kendisi lebalep dediği toplantılar yaparken, biz 5 kişi sokağa çıktığımızda sürekli engellemelerle cevap verildi” dedi.

Gital etkinliklerine yönelik yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘’Bugünkü yaptığımız etkinlikte ya çete düzeni ya demokrasi sloganı ile çıktık. Vatandaşa buna dair fikirlerini soracağız. Yazmak isteyenlere fikirlerini yazmalarını isteyeceğiz. Bültenlerimiz var okumak isteyenlere onları dağıtacağız. Bugünkü etkinliğimizi aslında Sevgi Yolu’nda yapmak istemiştik. Ancak valilik bize tavsiye kararında bulunarak, parti binanız önünde yapın şeklinde cevap verdi. Biz ısrarla Sevgi Yolunda yapmak istediğimizi söylesek de polis bize tatminkâr bir cevap vermedi. Yaşanan tartışmayı daha fazla büyütmemek adına tekrar parti binamızın önüne geri geldik. Polis memurlarının engellemeleriyle karşılaşmamız sebebiyle savcılığa suç duyurusunda bulunduk’’ dedi.

Etkinliklerle yurttaşları bilgilendirmeye devam edeceklerinin altını çizen Gital, "SOL parti olarak etkinliklerimiz devam edecek. Çünkü artık Türkiye bir lağım çukuruna dönüşmüş durumda. Bunu sadece Sedat Peker’in açıklamaları ile algılamıyoruz. Bunu biz yıllardır söylüyorduk. Kendi içlerinden bir insan bunu açıklayınca bütün halk bunu duydu. Ama şu noktaya da geldi olay. Birincisi iktidar sessiz, bu konuda hiç sesini çıkarmıyor. Vatandaş da çeteye hayranlık varmış gibi algı uyandı. Aslında bizim halkımız çetelere, mafyalara asla hayranlık duymaz. Ama gerçekleri bir mafya babasından öğrendi. En acı olan tarafı da budur. O yüzden biz de diyoruz ki. Bu sistemi biz değiştireceğiz. Bu karanlığı ancak Sol aydınlatır. Solla birlikte yürüyeceğiz, sola katılın diyoruz. Her zaman sokakta olacağız. Sokakta olmaya, fikirlerimizi anlatmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

bu-karanligi-ancak-sol-aydinlatir-891218-1.

bu-karanligi-ancak-sol-aydinlatir-891220-1.