BirGün Medya’ya konuk olan Oğuzhan Müftüoğlu, birleşik mücadelenin önemine değinerek “Bu karanlık gidişten kurtulmanın yolu devrimciliktir” diye konuştu

Bu karanlık gidişatı devrimciler durdurur

Türkiye devrimci hareketinin önde gelen isimlerinden, BirGün gazetesi yazarı Oğuzhan Müftüoğlu BirGün Medya’nın canlı yayınına konuk oldu. 12 Eylül Darbesi ve güncel meselelere dair yorumlarda bulunan Müftüoğlu “Bu ülkenin aydınları, ilericileri, devrimcileri birleşmeden biz bu karanlıktan kurtulamayız” dedi.

Müftüoğlu ”12 Eylül deyince insanların hapse tıkıldığı, işkence görüldüğü, öldürüldüğü akla geliyor. Ama tarihsel olaylara bir ülkenin rolü üzerinden bakmak daha doğrudur. 12 Eylül Türkiye’nin kaderine Amerikancı, faşist yapının müdahalesidir. Darbe öncesine baktığımızda bugünden farklı olarak faşist güçler ile devrimci güçler arasında bir mücadele vardı, emekçi sınıfların hak arama mücadelesi vardı, ülkeyi demokratikleştirme konusunda bir mücadele vardı, giderek yükselen bir halk hareketi vardı. 12 Eylül Türkiye’yi geriye götüren ve gericiliğin önünü açan bir askeri ve faşist müdahaledir” dedi.

AKP ve FETÖ ilişkisine değinen Müftüoğlu şu ifadeleri kullandı: “Erdoğan “biz aynı menzile giden bir anlayışta olduğumuz için onlara ne istiyorlarsa verdik” dedi. FETÖ’nün nasıl bir menzile sahip olduğu açıklandı ve aynı menzili kendileri de paylaşıyorlardı. Bu devlete İslamcı zihniyetin hâkim kılınmasının göstergesidir. Büyük Ortadoğu Projesi, Ortadoğu’da kimliklere göre yeni devlet yapıları oluşturma projesidir. Türkiye buna alet oldu.”

İlericiler, devrimciler birleşmeli
Son olarak birleşik mücadelenin önemine değinen Müftüoğlu “Bu karanlık gidişten kurtulmanın tek yolu devrimciliktir. Türkiye’de tek yol devrimdir sözü hiç bu kadar gerçek olmadı. Bu ülkenin aydınları, ilericileri, devrimcileri birleşmeden biz bu karanlıktan kurtulamayız. Tek çözüm halkın kendi düşmanlarını dostlarını tanıması bilmesi, kendi ve çocuklarının geleceği için aydınlık günlerin mücadele etmeden kazanılamayacağını anlamak” diye konuştu.

***

12 Eylül sürüyor

12 Eylül’ün yıldönümünde HAZİRAN, sendikalar, emek meslek örgütleri ve milletvekilleri açıklamalarda bulundu.

HAZİRAN: Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) yaptığı açıklamada 12 Eylül rejiminin hâlâ sürdüğünü belirtti. AKP’nin 12 Eylül ürünü olduğu belirtilen açıklamada mücadelenin bırakılmayacağı hatırlatıldı. Açıklamada “12 Eylül sürüyor...37 yıllık çürümüş karanlığı yeneceğiz...” denildi.

DİSK: Bugün 12 Eylül AKP ile devam ediyor. 12 Eylül askeri faşist darbesinin pek çok uygulaması 37 yıl sonra OHAL rejimi ile yeniden hayat geçiriliyor. Bir yıldan fazladır süren OHAL döneminde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük kamu görevlisi tasfiyesi yaşanmıştır. Kamuda yaşanan ihraç ve tasfiyeler 12 Eylül dönemiyle kıyaslanamayacak kadar kapsamlıdır.

KESK: 12 Eylül’ün 37 yıldır sürdürülen karanlığında AKP darbesi ile şiddetlenen tüm saldırıları geriletmeye dönük laik, demokratik bir ülke temelinde eşit yurttaşlık talepleriyle, yeni bir anayasayı hayata geçirinceye dek toplumsal muhalefetin tüm unsurlarıyla birlikte ortak mücadeleyi esas almaya devam edeceğiz.

TMMOB: AKP tüm ideolojisi ve iktidar pratiğiyle 12 Eylül karanlığının ürünü ve sürdürücüsüdür. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu karanlıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.

CHP Milletvekili Fikri Sağlar: 12 Eylül’ün ruhu 16 Nisan referandumunda daha da güçlenerek yeniden geldi.