Motosikletiyle bariyerlere savrularak hayatını kaybeden Gerz’in ardından ‘katil bariyer’ tartışması gündemde. Sürücüler ‘Tampon bariyer’ talebini yinelerken İstanbul’da kaza sırasında bıçak etkisi yaratan 96 riskli nokta var.

Bu katil bariyerler kaç canımızı alacak

HABER MERKEZİ

İstanbul Sultangazi’de geçirdiği motosiklet kazası nedeniyle yaşamını yitiren gazeteci ve radyocu Rauf Gerz’in ardından ‘katil bariyer’ler yeniden gündeme geldi. Motosiklet sürücüleri 56 yaşında hayatını kaybeden Gerz’in ardından bir kez daha yetkililere seslenerek “Motorcu dostu bariyerler” talebini yineledi.

Olay önceki gün Sultangazi TEM Otoyolu’nda meydana geldi. Gerz, bir otomobilin çarpmasıyla motosikletiyle bariyerlere savrularak hayatını kaybetti.
Çengelköy Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanan Gerz’in arkadaşları, "Bunu bir kaza olarak değil cinayet olarak görüyoruz. Burada bariyer metal değil de plastik olsa ölüm olur muydu? Her ölümlü kazada bu gündeme getiriliyor ama herhangi bir aksiyon alınmıyor" dedi.

96 RİSKLİ NOKTA

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre motosiklet kullanıcı sayısı 3,5 milyon. Verilere göre her yıl ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasına 243 bini aşkın taşıt karışıyor. Bu taşıtların yüzde 8,8’ini yani 45 bin 707’ünü ise motosikletler oluşturuyor. Motosiklet sürücülerinin endişelerinin başında ise güvenlik sorunu geliyor. Türkiye Motosiklet Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Fatih Özsoy, dün Türkiye’de 5 kişinin motosiklet kazalarında hayatını kaybettiğini açıkladı.

bu-katil-bariyerler-kac-canimizi-alacak-1000257-1.

Kask ve diğer tüm koruma teçhizatlarını kullanmalarına rağmen kaza sırasında bıçak etkisi yapan bariyerlerle ilgili İstanbul’da 96 riskli nokta tespit ettiklerini kaydeden Özsoy, şöyle konuştu:

“Riskli bölgelerde uygulanacak küçücük bir önlemle canlar kurtulacak. Korkuluklar motorcu dostu bariyerlerle kaplanırsa, ölümler inanın yüzde 90 azalacak. Bariyerler otomobiller için dizayn edilmiş yükseklikte. Bununla ilgili bir durum yok. Fakat altındaki dikmeler, motosikletçi kaza yaptığı zaman yere düşüyor. Yerde sürüklenerek, bariyerlere doğru gittiği zaman o dikmeler satır etkisi gösteriyor. Maalesef çok feci şekilde can veriyoruz."

İstanbul Yıldızları Motosiklet Kulübü Kurucu Başkanı Hüseyin Çelik, “Bariyerlerde tampon olsaydı yaşayabilirdi" derken motosiklet sürücüsü Gökhan Şen ise "Sırf bu sebepten çocuklar babasız, anneler evlatsız kalıyor. İstediğimiz tek şey buralara bariyer yapılması. Sırf bunlar yüzünden hayatımızdan oluyoruz. Katil bariyer istemiyoruz" diye konuştu.

bu-katil-bariyerler-kac-canimizi-alacak-1000256-1.