Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezonun sona ermesine sadece 4 hafta kaldı ve hala küme düşecek, play-off'a kala

Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezonun sona ermesine sadece 4 hafta kaldı ve hala küme düşecek, play-off'a kalacak ve birinci olacak takımlar belli değil. Ligde son haftalara yaklaşıldıkça heyecan daha da fazla artıyor. Bu haftasonu ligde play-off'a 8.sırada girebilmek için büyük mücadele içinde olan Darüşşafaka ve Galatasaray Cafe Crown karşı karşıya gelecekler.

Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda yapılacak bu mücadele play-off'a kalacak takımı belirmesi açısından büyük önem taşıyacak. Bu hafta itibari ile iki takım da aynı puan ve averaj farkı ile ligde 8. ve 9. sıraları paylaşıyorlar. Galatasaray lige bu sezon Ülker'in sponsorluğunda geçen yıla oranla çok daha kaliteli bir kadro ile başladı. Ancak daha sonra kulüpte yaşanan mali sıkıntılar basketbol şubesini de etkiledi ve 4 yabancı oyuncudan Livingstone ve Whisby maddi sorunlar nedeni ile takımdan ayrılınca, takım son haftalarda sadece 2 yabancı ile mücadele ediyor hale geldi. Yerli oyuncular da maddi sıkıntının zorluklarını sahaya yansıtmadan en iyi şekilde mücadele ediyorlar. Özellikle Efes Pilsen karşısında kazandıldarı galibiyet, hem morallerini yerine getirdi hem de play-off için umutlarını arttırdı. Takımda ligin sayı kralı Malik Dixon çok büyük bir rol oynuyor. Hücumdaki becerisi ile takıma çok büyük katkı yapıyor. Halil Üner hücum sistemini dışarıdan kısaların şutlarına endeksle-miş durumda. Tabii elinde Dixon gibi bir silah olunca bunda başarılı olma şansı daha da artıyor. Ancak bu dış şutlar girmediğinde büyük risk .oluşuyor ve hızlı hücumlarla çok kolay sayı yiye-biliyorlar. Üner'i bu aralar en fazla rahatlatan olay, Fatih Solakve Umut Yenice'nin yakaladıkları form durumları oldu. İki oyuncu da pota altındaki başarıları ile takımın son haftalardaki başarısında büyük rol oynuyorlar. Özellikle Fatih içeride yaptığı bloklarla boyalı alanı rakiplerine dar edebiliyor. Uzun oyuncuları pek iyi olamayan Darüşşafaka bu iki oyuncunun iyi oynaması halinde içeriden sayı bulmakta zorlanabilir. Zaten dış şuta dayalı oyanayan yeşil-siyahlılar şutları girmediği taktirde maçta zor anlar yaşayabilirler. Daçka'da ise en önemli silah ligde en fazla sayı atan oyuncular sıralamasında 3. sırada bulunan Clarence Gilbert. Müthiş bir şut yüzdesine sahip oyuncu iyi tutulmadığı taktirde, arka arkaya öldürücü üçlükler atabiliyor. Bence bu maçta Daç-ka'nın en önemli silahı, yapacağı sert savunma ve Malik Dixon'i durdurabilmedeki başarısı olacak. Her açıdan zevkli geçecek maçı zamanı olanlar mutlaka salona giderek izlesinler. Fakat bu imkânı yakalayamayanlar televizyon başına geçerek bu maçı takip edebilirler.

Bu hafta, Fenerbahçe-Beşiktaş arasında oynanacak derbiye de sahne olacak. Beşiktaş deplasmanda oynayacağı bu maçtan galip ayrılarak zirve mücadelesini sürdürmek istiyor. Fenerbahçe ise son haftalarda artan formu ile derbide kazanan taraf olmak arzusunda.

Özellikle geçen hafta Ankara deplasmanında Telekom karşısında aldıkları farklı galibiyet ile bu maçta da başarılı olacaklarının sinyallerini verdiler. Semih, Kambala, Mrsiç ve Rasim Başak, Beşiktaş karşısında en büyük kozlar olacak. Bu derbi iki takımın son haftalardaki formları sebebi ile çok çekişmeli ve heyecanlı geçecek.

Bu haftaya damgasını vuracak bu maçı da kaçırmamak lazım.