Bu Meslek Kanunu’nu biz asla kabul etmeyeceğiz
Fotoğraf: Twitter/TÖB-SEN

Haber Merkezi

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB-SEN) Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin açıklama gerçekleştirdi. Genel Örgütlenme Sekreteri Nizam Hisarcı, İş Güvenceleri, Ekonomik ve Özlük Hakları için kazanımlar elde edene kadar mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Hatay’da yapılan basın açıklamasında özellikle 'Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu bir kez daha kabul etmediklerini dile getiren Hasırcı "Eğitim çalışanlarının özlük, mesleki ve ekonomik haklarında kayıplara neden olan promosyonlarda öngörüsüz davranan sendikalarla değil öz gücümüzle bu süreci en iyi şekilde yürüttüğümüzün bilinmesini isteriz" dedi.

Açıklamada şunlar denildi:

“Öğretmene dayatılan Öğretmenlik Meslek Kanunu derhal iptal edilmelidir.

Öncelikle öğretmenleri birbiriyle yarıştıran, rekabete zorlayan ve mesleki olarak hiçbir getirisi olmayan Öğretmenlik Kariyer Basamaklarını kabul etmiyoruz. Öğretmenliğin kariyer basamaklarına ayrılması öğretmenlik mesleğine aykırıdır. Öğretmenlik dayanışma ve iş bölümü şeklinde yürütülür.

Öğretmenleri yarıştıracak ve rekabet etmelerine neden olacak bu düzenlemeye doğrudan karşı çıkmak gerekir. İktidar birbirine rakip olan öğretmen kimliği yaratmak istemektedir. Öğretmenlik mesleğinin tanımının yapıldığı 3’üncü maddede öğretmenlik mesleği özel bir ihtisas mesleği olarak tanımlanıyor.

Fakat aynı maddenin devamında öğretmenlik; ‘öğretmen’, ‘uzman öğretmen’ ve ‘başöğretmen’ şeklinde üç kariyer basamağına ayrılmaktadır. İhtisas mesleği kariyer basamağına ayrılamaz. Her öğretmen alanının uzmanıdır. Tüm öğretmenlere ‘Eşit işe, eşit ücret’ ilkesiyle eşit maaş talep ediyoruz!”