‘Bu önlemler 15-20 gün önce alınmalıydı’

HABER MERKEZİ

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle cuma günü saat 21.00'den itibaren başlayan 58 saatlik sokağa çıkma ‘kısıtlaması’ bu sabah 05.00’te sona erdi. Yurttaşların ülkenin birçok noktasında ‘kısıtlamaya’ uyduğu görüldü.

Öte yandan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Covid-19 İzleme Kurulu Üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Yarış, kısıtlamaları BirGün’e değerlendirdi.


Kısıtlamaların günlük vaka artış oranına olan etkisinin ancak 15 gün sonra değerlendirilebileceğini belirten Prof. Dr. Yarış, "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘İstanbul’da vaka artış hızı yüzde 25 azaldı’ dese de bence bu kısıtlamaların etkisiyle olan bir şey değil. Bu kadar kısa sürede böyle bir şey söylemek doğru olmaz. Bu önlemler 15-20 gün önce alınmalıydı. Ekonomik kaygılar falan dediler ama bıçak kemiğe dayanmadı, bıçak kemiği çoktan delip geçti. Bir an gelir ve o an çözüm üretmeniz gerekir. O an geçtikten sonra çözüm üretseniz de artık iş işten geçmiştir. Bu kısıtlamaların mutlaka etkisi olacaktır ama tam kapanma şart ve bir önlem zamanında alınmalı. Zamanında alınmayan bir önlem işe yaramaz” diye konuştu.