Metropoll’ün “Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusunu yönelttiği son anketinde MHP baraj altında kaldı. Barajı geçen 3 partiden AKP’nin oyu yüzde 29,3, CHP’nin oyu yüzde 19, İYİ Parti’nin oyu ise yüzde 10,2 oldu. Ankette kararsızlar, cevap vermeyenler ve protesto oy kullananların toplam oranının yüzde 20’yi aşması dikkat çekti.

‘Bu Pazar seçim olsa’ anketi: Barajı sadece 3 parti geçiyor

Metropoll araştırma şirketinin Türkiye’nin Nabzı 2021 anket dizisi kapsamında gerçekleştirdiği ‘Bu Pazar seçim olsa’ başlıklı son anketi kamuoyuyla paylaşıldı.

Şirketin kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar tarafından Twitter’dan paylaşılan ve katılımcılara “Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusunun yönetildiği ankette, sadece 3 partinin barajı geçtiği; Cumhur İttifakı’nın ortaklarından MHP’nin baraj altında kaldığı görüldü.

Anketin sonuçlarına göre AKP’nin oyu yüzde 29, CHP’nin yüzde 19, İYİ Parti’nin 10,2. Baraj altında kalan bir diğer parti HDP’nin oyu ise 9,7. MHP de yüzde 7,3 ile barajın hayli uzağında kalıyor.

bu-pazar-secim-olsa-anketi-baraji-sadece-3-parti-geciyor-912362-1.

Çalışmada dikkat çeken bir diğer nokta ise kararsızlar, protesto oy verenler ve cevap yok diyenlerin toplam oy oranı oldu. Bu seçenekleri tercih edenlerin oranı toplamda yüzde 21’i buldu.

Öte yandan Özer Sencar, ankete “Metropoll’ün Temmuz 2021 Türkiye'nin Nabzı araştırmasından partilerin oy desteği. Bu araştırma Erdoğan’ın Diyarbakır seyahatinden sonra orman yangınları ve sel felaketlerinden önce yapılmıştır” notunu düştü.