CHP MYK toplantısında konuşan Genel Başkan Kılıçdaroğlu “İdlib’de ne işimiz var? İdlib de Suriye de Libya da bir askerimizin tırnağı etmez" dedi

‘Bu sevdadan vazgeçilsin’

BİRGÜN/ANKARA

İdlib’deki saldırının ardından CHP’de Merkez Yönetim Kurulu iki toplantı gerçekleştirdi. Önceki gece yapılan olağanüstü toplantının ardından MYK dün de tam kadro toplandı. Toplantıda, Suriye’de yaşanan gelişmeler ve mültecilerin durumu ele alındı.

CHP MYK toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkez binasında toplandı. Kılıçdaroğlu ve kurmayları, Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz’den yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi aldı.

MYK toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib konusunda daha önce iktidarı defalarca uyardıklarını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, kurmaylarına yaptığı değerlendirmede, bu konuda beş maddelik öneri sunduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “İdlib’de ne işimiz var? İdlib de Suriye de Libya da bir askerimizin tırnağı etmez. Bu bilgi akışının kesilmesi, böyle bir kahraman ordunun sevk ve idaresindeki siyasi yetersizliği gösteriyor” dedi.

ORDUNUN GÜCÜNÜ KIRMA ÇALIŞMASI

Kılıçdaroğlu, “Dünyanın en kahraman, en başarılı ordusunu, bizim çocuklarımızı hava desteği olmadan oraya yollamak ve çocukların başına bu felaketin gelmesini önlememek; kahraman ordumuzun gücünü kırma çalışmasıdır. Karizmasını, güvenilirliğini sarsmaya çalışıyorlar” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İdlib’de haberlerin gelmeye başlamasının ardından gece başlayan, ikinci gün devam eden MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Silahlı kuvvetlerin yurt savunmasına hazırlanmasından, TBMM’ye karşı Cumhurbaşkanı sorumludur. TBMM’yi bilgilendirme görevinin, atanmış bakanlar yerine, seçilmiş sayın Erdoğan tarafından yapılması TBMM’nin manevi şahsiyetine saygının gereğidir” dedi.

İktidarı halkı bilgilendirmeye davet eden Öztrak açıklamasında şunları söyledi:

“Yılın en kısa ayında en uzun geceyi yaşadık. Başta şehitlerimizin aileleri olmak üzere, milletimizin ocağına büyük bir ateş düştü. Allah’tan şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyoruz. Kayıplarımız büyük, acımız tarifsizdir. Dün (önceki) gece yaptığımız MYK toplantısında, İdlib’deki gelişmeleri değerlendirdik. Bugünkü toplantımızda dün akşam başladığımız değerlendirmeye devam ettik.

TBMM’yi bu konuyu görüşmek üzere, kapalı oturumla toplantıya çağırma kararı almıştık. Bugün de grup başkanvekillerimiz, Anayasamızın hükümleri doğrultusunda, TBMM’yi bugün saat 14.00’te olağanüstü toplanması ve konuyu kapalı bir oturumda görüşmek için TBMM Başkanlığı’na başvurdu. Bu toplantı çağrımız, Anayasamızdaki gerekçelere dayanmaktadır. Bu, birlik ve bütünlük içinde, yaşanan çok sıkıntılı süreci aşma gayretidir.

Anayasamıza göre milli güvenliğin sağlanmasından ve silahlı kuvvetlerin yurt savunmasına hazırlanmasından, TBMM’ye karşı Cumhurbaşkanı sorumludur. Ulusumuzu derin bir üzüntüye boğan bu meselede, TBMM’yi bilgilendirme görevinin, atanmış bakanlar yerine, seçilmiş sayın Erdoğan tarafından yapılması TBMM’nin manevi şahsiyetine saygının gereğidir. Bu, aynı zamanda Anayasa’nın 104. Ve 117. maddelerinin de emridir.”