Türkiye Basketbol Ligi’nde bu h

Türkiye Basketbol Ligi’nde bu hafta alınan sonuçlar birçok kişiyi şaşırttı. Ne yalan söyleyeyim ben bile bu kadar sürpriz sonuçlar beklemiyordum. Takımların kadroları oturmaya başlayınca , takımlar form tutunca gerçek güçlerini daha rahat sahaya yansıtmaya başladılar.Öyle ki bu hafta Türkiye Ligi üzerine bahis oynayanlar çok büyük paralar kaybetti. Ligde uzun yıllar sonra ilk defa Ülker ve Efes Pilsen üçüncü hafta sonunda nağmağlup unvanlarını yitirmiş oldular. Üstelik Tekel ve Banvit gibi ligin fazla bütçelerle kurulmayan takımları karşısında.

Daha üçüncü hafta sonunda tek nağmalup takım kaldı. O da lider Türk Telekom. Telekom sezon başında kurduğu 4 yabancılı ve kaliteli yerli oyuncular bulunan kadrosu ile bu sezon ligde çok yukarılarda kendine yer bulacak. Daçka karşısında Ankara’da izlediğim Telekom, hızlı, basketbolu iyi oynayan Tutku Açık ve Haluk Yıldırım liderliğinde yenilmesi zor bir takım haline gelmiş. İlk defa kadro derinliği olan bir takım kurmuşlar. Jensen, Dudley, Marsh ve Grays oyunda oldukları sürelerde takıma çok faydalı oluyorlar. Zaten Jensen ve Marsh daha önce de ligimizde başarı ile forma giymiş oyuncular.

Lige fırtına gibi Erdemir ve Ülker galibiyetleri ile giren Tekel’in bu hafta B.Kolej karşısında, üstelik kendi evinde yenilmesi haftanın ilk süpriz sonucu idi. Hakan Demir yönetiminde başarılı sonuçlar alan takım bu sezon lige ilk defa 3 yabancı ile başlayan ve Murat Kaya’nın da güzel oyunu ile başarılı sonuçlar alan B.Kolej’e uzatmalar sonunda yenildi. Tabii yeni kurulan takımlarda iniş ve çıkışlar gayet doğaldır. Tekel’in gerçek performansını ligin ilerleyen haftalarında daha iyi göreceğiz.

Bu haftanın en büyük sürprizi Beykoz’un Galatasaray’ı yenmesi idi. Geçen haftalardaki yazılarımın birinde üç takımın Erdemir, İTÜ ve Beykoz’un çok güçsüz olduklarını, ancak iyi yabancı takviyeleri ile başarılı olabileceklerini belirtmiştim. İşte bunun en güzel örneğini Beykoz verdi. Bu hafta kadrosuna yeni kattığı oyuncusu Dobie’nin attığı 24 sayı ve güzel oyunu ile uzatmalarda Galatasaray’a hiç beklemediği bir tokat attı. Bu maçın başka ilginç bir özelliği ise iki rakip takımın antrenörünün de kardeş olması idi. Beykoz’da Behçet Üner, Galatasaray’ın başında ise ağabeyi kurt hoca Halil Üner vardı. İlk kez birinci ligde antrenörlük tecrübesi yaşayan Behçet Üner kardeşini yenmenin zevkini tattı. Bu maçın sonucu bu sezon basketbol liginin müthiş zevkli ve çekişmeli geçeceğinin habercisi.Üstelik daha ligin başında böyle ilginç sonuçlar alınması çok sevindirici. Kimin kimi yeneceği hiç belli değil. Haftanın diğer ilginç sonucu da Bandırma’dan geldi. Banvit ligimizin güçlü takımlarından son şampiyon Efes Pilsen’i sahasında yenmeyi başardı. Bu sezon iyi bir kadro kuran Banvit yaptığı akıllı yatırımların sonuçlarını yavaş yavaş almaya başladı. Tıklım tıklım dolu tribünler önünde seyircisinin de müthiş desteği ile basketbol şehri olan Bandırma’da bir zafere imza atmış oldular. Bu ve benzer skorlar arttıkça, ligimizin değeri daha da artacak ve Avrupa’da önemli ligler arasında yer alacaktır.Artık maçlardan önce kesin favori göstermek çok zor hale geldi. Bu sezon kimin ipi göğüsleyeceğini tahmin etmek gerçekten çok zor. En büyük kupa için o kadar çok aday var ki….