Muğla Yeşil Yaşam Derneği Başkanı Erol, Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş.’nin açtığı kaçak yeraltı tünel girişlerini görüntülediği sırada santral yetkililerin kendisini ölümle tehdit ettiğini iddia ederek, şikayetçi oldu.

Bu tehditler yıldıramaz
Fotoğraf: BirGün

Aycan KARADAĞ

Muğla’da Yatağan Termik Santralı’na kömür sağlayan maden ocaklarının doğaya verdiği tahribat büyürken bölge sakinlerinin mücadelesi de sürüyor. Termik santrala karşı mücadelenin öncü isimlerinden biri olan Muğla Yeşil Yaşam Derneği Başkanı Kazım Erol’un, Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. çalışanları tarafından tehdit edildiği iddia edildi.


ÖLÜM TEHDİTLERİ

Erol, dün sabah saatlerinde Turgut Mahallesi’ndeki termik santralın kaçak açtığı yeraltı tünel girişlerini görüntülediği esnada, şirket yetkilileri tarafından ölüm tehdidine maruz bırakıldığını söyledi.

DAVA AÇMIŞLARDI

Erol, “Görüntü aldığım yer, onların yeri değil. Orada kaçak çalışma yapıyorlar. Mahkeme kararları şu an mevcut. Ben de bunu görüntülemek istedim. Şirket çalışanları beni görünce, ‘Seni öldürürüz, buraya gömeriz’ dediler. Ben de kendilerinin suç işlendiğini söyledim. Yaşanan olay sonrası şikâyette bulundum” dedi.

Şirket, daha önce de Erol’a iki kez tazminat davası açmıştı. Ancak bu davaları Erol kazanmıştı. İlk olarak 3 yıl önce şirket, Erol’a işyeri dokunulmazlığını ihlal ettiği iddiası nedeniyle dava açtı. Erol açılan davadan beraat etti. Ocak 2022’de ise şirket, Erol’un sosyal medya hesaplarında paylaştığı mesaj ve videolarla ticari itibarını zedelediğini öne sürerek 1 milyon TL’lik tazminat davası açtı. Yatağan Asliye Hukuk Mahkemesi ise şirketin açtığı davayı reddetti.

Yatağan Termik Santralı’na kömür sağlamak için “Lagina üçüncü derece arkeolojik sit alanında” maden ocağı açılmasına dair verilen izni ise yargı iptal etmişti.