Bu yıl yedincisi düzenlenen Sinan Kayış Futbol Turnuvası dün sona erdi. Bahadır Grammeşin’e adanan turnuvada, rekabet değil dostluk ve dayanışma öndeydi

Bu turnuvada dostluk önde

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

İstanbul Okmeydanı’nda çeteler eliyle öldürülen Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi Sinan Kayış anısına her yıl Ankara Batıkent’te düzenlenen futbol turnuvasının yedincisi dün sona erdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Gençlik Muhalefeti, ÖDP Yenimahalle İlçe Örgütü ve Batıkent’li gençlerin ortaklığıyla düzenlenen turnuvaya semt halkı yoğun ilgi gösterdi. 32 takımın katılımıyla gerçekleşen turnuva bu yıl İstanbul Kadıköy’de kadınlara sözlü tacizde bulunan bir gruba müdahale ettiği için tacizci grubun saldırısına sonucu hayatını kaybeden ÖDP, Birleşik Haziran Hareketi ve Eğitim-Sen üyesi Bahadır Grammeşin’e adandı. Turnuvanın katılımcılarından Koray Afşar, “Rekabetten çok dostluğun öne çıktığı bir turnuva. Özellikle gençlerin ilgisi çok yoğun” diye konuştu.

Paydaşlar bir araya geliyor
Turnuvanın renkli takımlarından Petunya Sakinleri’yle turnuvaya katılan Afşar, “Rekabetten çok dostluğun öne çıktığı bir turnuva” sözleriyle değerlendirdiği etkinliği BirGün’e anlattı. Afşar, turnuvanın yedi yıldır düzenlendiğine dikkati çekerek, “Bu turnuva bir spor müsabakası olmanın çok ötesinde, yalnızlaştırılan ve bireyselleştirilen insanların ortak itirazları temelinde yeniden yan yana gelmesi anlamını taşıyor” dedi.

Rekabet yok dostluk var
Kadın tacizine sessiz kalmadığı için hayatını kaybeden Grammeş’in anısına düzenlenen turnuvanın çok keyifli karşılaşmalara sahne olduğunu vurgulayan Afşar, “Hem saha içinde hem de tribünlerde rekabetten çok dostluğun öne çıktığı bir organizasyon oldu” diye konuştu. Afşar, yurttaşların Sinan Kayış Futbol Turnuvası’nı temsil ettiği değerler ve dostluğu öne çıkaran yapısı nedeniyle benimsediğini ve düzenli takip ettiğini belirterek, “Organizasyonun düzenlendiği ilk yıldan itibaren, yedi yıldır düzenli olarak katılan takımlar var” ifadelerini kaydetti.

Gençlerin ilgisi büyük
Adını, muhalif kimliği ve solcu taraftar grubuyla dikkati çeken İtalyan takımından alan “Livorno”yı ilk yıllardan itibaren turnuvaya katılan takımlara örnek gösteren Afşar, “Livorno bu sene, yeni doğmuş çocukları ve eşleriyle hem sahada hem tribünde oldu” ifadelerini kullandı. Maçların geç saatlerde oynanmasına rağmen taraftar katılımının yoğun olduğunu belirten Afşar, “Özellikle Batıkentli gençler turnuvaya yoğun ilgi gösteriyor” dedi.