İlk belediye meclisi toplantısını dün gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’deki İBB binasında gündeme dair açıklamalar yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı kınayan İmamoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın saldırganlara yönelik ‘Mesajınızı verdiniz’ şeklindeki ifadelerini eleştirdi. “Bu talihsiz açıklamaların derhal bitmesini diliyorum” diyen İmamoğlu, “Neyin mesajı? ‘Yüzde 93’e yakın oy […]

Bu ülke bizim, her yere gideriz

İlk belediye meclisi toplantısını dün gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’deki İBB binasında gündeme dair açıklamalar yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı kınayan İmamoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın saldırganlara yönelik ‘Mesajınızı verdiniz’ şeklindeki ifadelerini eleştirdi.

“Bu talihsiz açıklamaların derhal bitmesini diliyorum” diyen İmamoğlu, “Neyin mesajı? ‘Yüzde 93’e yakın oy almadığınız yere neden gittiniz?’ dendi. Ne demek o? Bu ülkenin her karışı bizim. Her yere gideriz. Genel Başkan’ımızın toplumu barışa sevk eden davranışı örnektir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Oy almadığı yere giderken tedbirli olmalı ve iki kere düşünmeliydi” açıklamalarına tepki gösteren İmamoğlu, “İdari, hukuki tedbirin yanında, siyasi tedbir de almak lazım. Yapılan açıklamalar, bu tür saldırıları körüklüyor” ifadelerini kullandı. Yüksek Seçim Kurulu’na seslenen İmamoğlu, “Seçim tekrarı beka meselesidir” diyen Bahçeli için, “Onun için cevap verilecek bir konu değildir. Seçim bitmiştir, mazbatamızı aldık. YSK, tarihi görevini en doğru şekilde yerine getireceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, Maltepe’de gerçekleşen “Yeni bir başlangıç” mitingi hakkında ise “Gerçekten kamu gücünü kendi gücümüz görmeyeceğiz. Yeni nesil bir siyaset anlayışını 16 milyon hemşehrimle birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

Dava açacağız

İmamoğlu, kendisini hedef gösteren Güneş Gazetesi hakkında ise “Dava açacağız. İnsanların duygularını, vatanseverliğini ayaklar altına alan yazan çizen insanların canı çok yanmış herhalde. Gazeteciliği kışkırtmaya yönelik yapmayı da çok büyük bir suç olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.