Bu yaz öne çıkan 10 müzik festivali

ÖYKÜ ÖZFIRAT

Yaz gelirken yerli ve yabancı müzik festivalleri birbirinden renkli programlarını açıklamaya başladı. Biletler tükenmeden yazın ve güzel müziğin tadını çıkarabilin diye öne çıkan 10 müzik festivalini sizler için derledik.

BOZCAADA CAZ FESTİVALİ

Caz festivalleri fikrine açık havada bir caz festivali deneyimi tasarlayarak yeni bir bakış açısı getiren Bozcaada Caz Festivali bu sene yeniden festivalcilerin odak noktası olacak.

Yaşattığı deneyim ve enerjisiyle herkesi derinden etkileyen festival adanın en güzel koyu olan Ayazma'ya tepeden bir bakış atarak Tarihi Manastır'ın yeşil bahçesinde27 - 28 - 29 Temmuz 2018 tarihlerinde gerçekleşecek.

Festivalin detaylı programına linkten ulaşabilirsiniz

http://www.bozcaadacazfestivali.com/program.html

bu-yaz-one-cikan-10-muzik-festivali-477345-1.

CHILL - OUT FESTİVAL BODRUM

Lounge FM’in muhteşem dünyasını gerçek hayatla buluşturan Chill-Out Festival, tüm rafine müzik tutkunlarını bir kez daha Bodrum’daki evi Xuma Yalıkavak’a çağırıyor.

Özenle seçilmiş sanatçıları benzersiz bir atmosferde bir araya getirecek olan Chill-Out Festival Bodrum 2018’in detayları çok yakında burada ve Lounge FM 96’da…

Her yıl 3 ayrı şehre uzanan Chill-Out Festival, bu yıl da 20-21 Temmuz Bodrum buluşmasının yanısıra 11 Ağustos’ta Çeşme’de; 15-16 Eylül’de ise İstanbul’da.

bu-yaz-one-cikan-10-muzik-festivali-477347-1.

TRAKYA FESTİVALİ

Çeşitliliğin güzelliğine inanarak ‘Tüm Renkleri Buluşturan Festival’ sloganıyla geçen sene ilk adımını atan festival bu sene de 19-22 Temmuz tarihleri arasında Erikli sahilinde sizlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Gündüz, eşsiz Saros Körfezi’nin sakin denizinin akşam ise müzik çeşitliliği ile ruhlarınızda oluşacak dalgaların tadını çıkarmaya davetlisiniz.

Orfe Organizasyon tarafından gerçekleştirilen festivalde eğlence, bu sene dört gün olarak planlandı. Sanatçı kadrosu ve günlük festival programı ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

bu-yaz-one-cikan-10-muzik-festivali-477348-1.

ŞAYMANA FESTİVAL

İnsan Kütüphanesi işbirliği ile Toros dağlarının tepesinde 1600 rakımda müzik, kütüphane, açıkhava sinema, söyleşi gibi farklı etkinlikleri bir araya getirem Şaymana Festival 27-28-29 Temmuz 2018 tarihlerinde Mersin/Arslanköy’de tekrardan doğa ve sanatı bir araya getiriyor.

Can Bonomo, Yeni Türkü ve Sattas gibi öne çıkan isimler dinleyicileri bekliyor.

bu-yaz-one-cikan-10-muzik-festivali-477349-1.

KUŞADASI GENÇLİK FESTİVALİ

Geçtiğimiz yıl 90 bin müzikseveri buluşturarak gelenekselleştiğini kanıtlayan Kuşadası Gençlik Festivali 3. yılında 11-15 Temmuz 2018 tarihleri arasında düzenleniyor. Her zaman iyi müzik sloganıyla Kuşadası Belediyesi işbirliği ile Kuşadası Davutlar Bölgesi Sevgi Plajı'nda gerçekleşecek festival 5 gün boyunca müzik dünyasının yıldızlarına ev sahipliği yapacak.

Umut Kuzey önderliğinde, Milyon Yapım organizasyonuyla, %100 muzik ve eglence ile RedBull katkılarıyla gerçekleşecek festival, Kral Pop Medya Sponsorluğu'nda Milyon Tv ekranlarından da canlı olarak yayınlanacak. 5 gün boyunca 2 ana sahnede toplamda 55 farklı sanatçı ve grubu ağırlayacak olan festival, doyurucu programı ile de dikkat çekiyor.

bu-yaz-one-cikan-10-muzik-festivali-477351-1.

ZEYTİNLİ ROCK FESTİVALİ

Milyon Yapım, Umut Kuzey'in öncülüğünde tam dört yıl önce, kamplı festival kültürü yok olmaya başlamışken Zeytinli Rock Festivali'ni yeniden hayata geçirmişti. Birbirinden başarılı dört yılı geride bırakan festival her yıl büyüyerek ve güçlenerek Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük yerli müzik festivali halini aldı. Türk rock müziğinin geçit töreni olan Zeytinli Rock Festivali, Türkiye'nin dört bir yanında yapılan yeni festivallere ilham olurken, bir taraftan da ülkemizde kamplı festival kültürünün yerleşmesi ve gelişmesini de sağladı.

Geçtiğimiz yıl 5 gün boyunca 75'den fazla sanatçıyı ve 200.000'den fazla müzikseveri buluşturarak, Türkiye müzik festivali tarihine damga vuran Zeytinli Rock Festivali, 2018 yılında da efsane bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor.

Festival 29-30-31 Ağustos- 1-2 Eylül 2018 tarihleri arasında Edremit Akçay Sahili'nde gerçekleşecek ve sektörün en önemli rock sanatçı ve gruplarına ev sahipliği yapacak.

bu-yaz-one-cikan-10-muzik-festivali-477353-1.

BIG BURN İSTANBUL
Geçtiğimiz yaz uluslararası ve lokal elektronik müzik sahnesinden 100 DJ ve prodüktörü Suma Beach’te ağırlayan Türkiye'nin en yeni ve en büyük kamplı elektronik müzik festivali Big Burn Istanbul, bu yaz da muhteşem bir line up ile sizlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Big Burn Istanbul, bu sene de 3 gün - 3 gece ve 5 sahneyle Suma Beach’te. 20-21-22 Temmuz’da müzikseverleri bekliyor.

bu-yaz-one-cikan-10-muzik-festivali-477354-1.

BURNING MAN, NEVADA, ABD

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Nevada eyaletinde yer alan Black Rock Çölü’nde standartların oldukça dışında bir müzik festivali deneyimi sizleri bekliyor. Burning Man, yani “yanan adam”, müzik festivali adını festivalin son günü yapılan sembolik aktiviteden alıyor. Tahtadan yapılan heykellerin çölün ortasında yakılmasıyla festival son buluyor. Bu nedenle de bu meşhur müzik festival Burning Man olarak anılıyor.

Burning Man, bu yıl 26 Ağustos-3 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenecek.

bu-yaz-one-cikan-10-muzik-festivali-477346-1.

SZIGET FESTIVAL

8-15 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Macaristan'ın en büyük ve Avrupa'nın da seçkin müzik festivallerinden Sziget'te Türkiye'den Ezhel ve Baba Zula da sahne alacak.

Bu yıl içerisinde büyük bir çıkış yakalayan Ezhel, festivalin dördüncü gününde 12 Ağustos'ta 'Europe' sahnesinde sahne alacak.

Öte yandan Psikedelik Avant-garde müziğin Türkiye'deki en önemli temsilcilerinden Baba Zula da 'World Stage'de 14 Ağustos'ta sahne alacak.

Dolu dolu geçecek festivalin sahnesinde Arctic Monkeys, Gorillaz, Lana Del Rey, Mumford & Sons, King Gizzard & The Lizard Wizard, Asaf Avidan, Cigarettes After Sex, MØ gibi isimler yer alacak.

bu-yaz-one-cikan-10-muzik-festivali-477361-1.

TOMORROWLAND

Elektronik müzik tutkunlarının heyecanla takip ettiği devasa festivale geçtiğimiz yıl 400.000 kişi katıldı. Biletleri erkenden tükenen etkinlik Belçika'da gerçekleşiyor.

Festivalin bu yılki programında Axwell & Ingrosso, Hardwell, Carl Cox, Tiesto, French Montana, Adam Beyer, Armin van Buuren, Fatboy Slim, Martin Garrix, Solomun, Luciano, Infected Mushroom, Paul van Dyk, Sven Vath, Martin Solveig, Paul Oakenfold öne çıkıyor.

bu-yaz-one-cikan-10-muzik-festivali-477350-1.